Ботев ПловдивФутбол

Генерал Василев предупреди: Стадионът на Ботев е опасен, може да стане страшно

Председателят на комисията по феърплей към БФС Генерал Васил Василев, заяви пред Sportal.bg, че стадионът на Ботев (Пловдив) в Коматево не е пригоден за дерби мачове от “А” група. Човекът, който отговаря за сигурността по стадионите, призна, че това съоръжение е опасно за феновете и длъжностните лица, тъй като не са взети никакви мерки. Василев заяви, че и при най-малкото природно бедствие или паника сред феновете, може да се стигне до опасен инцидент. Генералът изтъкна и причините, които го карат да мисли по този начин. Той каза още, че е предупредил за опасността, като след мача Ботев – Лудогорец е написал в доклада си до БФС всичко това, тъй като не иска да става съпричастен при евентуална трагедия. Василев бе делегат на мача между “канарчетата” и “орлите”. Причината да го потърсим е шумът, който се вдигна относно отношението на феновете на домакините към изпълнителния директор на “орлите” Ангел Петричев. В пространството излязоха доста интерпретации. Ето и мнението на Василев, който е видял случилото се с очите си:

“Стадионът на Ботев в Коматево не е пригоден за дерби мачове от “А” група. Ботев има уникална тренировъчна база, за което ги поздравявам, но този стадион е опасен за феновете и длъжностните лица. Ако на него присъстват 50 човека, няма проблем. Но при положение, че събира 3 500 човека, не е нормално да бъде в това състояние. Ръководството на гостуващия отбор трябва да мине през целия сектор “А”, за да стигне до своите места. Като се настани, го прави до феновете. Няма никаква преграда, което не е нормално. Освен това трибуната е много стръмна и няма никакви перипети. Представяте ли си какво ще стане при най-малкото природно бетствие или някой тропне с крак, за да уплаши присъстващите. Става страшно. Ще се получи струпване на хора, които няма къде да се хванат. Има само два изхода за всички в сектора. Как ще излязат бързо, ако се наложи? Ще стане проблем и ако привържениците тръгнат нагоре, тъй като ще се сблъскат със стена. Освен това публиката зад вратата е много близо, което за България е проблем. Дават ми пример Англия, но няма база за сравнение. Там манталитета на хората е съвсем различен. Именно поради тази причина съм описал всичко в доклада си. Не искам да стана съпричастен с евентуална трагедия. Ако си мълча, ще направя точно това. Длъжен съм да запозная хората, от които зависят тези неща, а ако искат да взимат мерки”, заяви Василев пред Sportal.bg.

“Иначе до инциденти преди, по време и след мача Ботев – Лудогорец не се е стигало. Всичко протече нормално. Щях да пиша много добра оценка на мача, ако част от феновете не бяха отправяли обиди и цинични реплики към Петричев и Методи Томанов. Искам обаче да уточня, че не съм видял да ги плюят. Викаха и ги псуваха, но нищо повече. Ама псувните и обидите не са нарушаване на обществения ред. Все пак сме на мач, а не на театър. От своя страна двамата се дъжаха много културно и не се подадоха на провокации. Именно поради тази причина не се стигна до физическа саморазправа”, добави Генералът.

“Ръководството на Ботев се беше погрижило да не пуска фенове с бутилки от минерална вода на стадиона. Благодарение на тях няма нито една хвърлена бутилка на терена и по трибуните. Преди мача умишлено попитахме кои хора от ръководството на Лудогорец ще бъдат на стадиона, за да вземам необходимите мерки. Казаха ми, че Кирил Домусчиев няма да бъде, а неговият брат, който обаче в крайна сметка не дойде. Въпреки това пратихме 7-8 полицаи да охраняват ложите. В това отношение всичко бе наред. Искам да отбележа още, че Петричев и Томанов непрестанно бяха съпровождани от десетима полицаи и това предотврати ескалация на напрежението”, завърши председателят на комисията по феърплей.

Снимка: Frognews.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker