Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев завърши 0:0 с Левски в София при U17

Младшата на Левски пропусна възможността да скъси разликата до лидера Лудогорец на 6 точки след 0:0 с четвъртия в класирането Ботев (Пловдив) в 22-рия кръг от Елитната юношеска група до 17 г.

Двубоят започна с трационния домакински натиск, като Божидар Краев в 5-ата и Димитър Буров в 14-ата минута бяха най-близо до гола, но пропуснаха. Напрежението от победа явно пречеше и на двата отбора, а гостите не създадоха чисто положение през първата част. В самия край на полувремето отново Божидар Краев се озова на изгодна позиция в наказателното поле на гостите, стреля от въздуха без подготовка, но уцели вратаря Стамен Бояджиев и топката излезе в ъглов удар.

На трибуните останаха очаквания за по-интересна втора част. Съдията Тихомир Алексов показа през първата част три напълно заслужени жълти картони – на двама футболисти от Ботев и един от Левски, за идентични и напълно безмислени груби нарушения в средата на терена. Нещо, върху което треньори и шефове на школи е добре да поработят, тъй като в професионалния футбол това със сигурност ще им пречи много. Един от последните пример е на Светослав Дяков в мача на националния отбор срещу Армения от световните квалификации.

Второто полувреме започна по идентичен начин. Първо Никола Димитров овладя на около 20 метра от вратата, обърна се и шутира, но топката срещна напречната греда. След това при заучено изпълнение на пряк свободен удар, Галин Ташев подаде на първа греда към непокрития Георги Младенов, като този път кълбото се отби в страничната греда.

„Канарчета” този път реагираха подобаващо. В 55-ата минута Виктор Пенчев бе изпуснат в наказателното поле на „сините” и шутира необезпокояван, но прати топката над вратата. Само минута по-късно и Исмет Рамадан пробва удар, ала не успя да порази целта. Левски търсеше победата и сипеше топки в наказателното поле от статични ситуации и от флангови атаки. Но въпреки неубедителните намеси на вратаря на гостите, не можа да отбележи.

В даденото от съдията добавено време резервата Марио Христов имаше възможност да реши мача, но не се възползва от пас след хубава контра – останал сам срещу вратаря, той стреля встрани. След срещата най-доволен бе треньорът на Лудогорец Тодор Живондов, който гледа на трибуните, дошъл на “Герена” от “Царско село”, където тимът му падна от ЦСКА.

С равенството Левски съкрати точките от Лудогорец само с една – на осем, но и вече е на две от Литекс. Докато Ботев, воден днес на Петър Пенчев, заместващ претърпелия наскоро операция на ахилеса Иван Цветанов, остава четвърти с три пункта зад днешния си съперник. В следващият кръг Левски гостува на Славия, Ботев приема Берое, докато Лудогорец излиза срещу Литекс.

Източник и снимка: viasport.bg

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker