БотевФутбол

Bultras: Викай за Лудогорец, за да не ядосаш чорбаджията!

Със сигурност стотици хиляди, та ако не и над милион зрители, ще гледат Стяуа – Лудогорец утре. Със сигурност всички ще викат за разградчани в първия плейоф за влизане в групите на мечтите. И пак със сигурност един ще следи под лупа коментатора на мача. По начина, по който го направи и на реванша с Партизан в Белград.

Така, че колега – ти, който ще си на пангара утре вечер от 21.45 часа, стягай се! Бъди българин, бъди националист, коментирай за Родину, за да не ядосаш чорбаджията. Запей химна на България в ефир преди началото на мача, нищо че на стадиона ще пуснат този на Шампионската лига. Да не ти пука – пей си „Мила, родино“ и толкоз! На всяка десета минута от двубоя извиквай мощно: “Хайде, наш’те!”. Подготви си най-сочните епитети за съдията и за румънците. Обвини ги за Северна Добруджа и за Онгъла! Поискай ги, те са си наши! Хули врага! Смело и безотговорно – хич да не ти дреме!

Изреждай с патос и емоционалност имената на героите в зелено, нищо че повечето от тях не са българи. Те все пак защитават багрите на българския клубен футбол. Викай и крещи. Силно и мощно, та да събудиш кака Пенка от долния етаж, която по това време ще си е легнала и хич няма да й е нито до Лудогорец, нито до “Левски” и ЦСКА. Накарай я вместо да те хока, да стане от леглото и да се залепи за телевизора. При гол изпадни в екстаз и постави в малкия си джоб Маша Шарапова по мощността на децибелите.

Всичко друго е без значение за теб. Така хем ще си запазиш хляба, хем и ще се харесаш на този, който плаща, за да гледаме футболните зрелища.

Остава един ден. Зрителите тръпнат в очакване не само за мача, но и за телевизионния коментар. Не разочаровай не само чорбаджията, но и тях!

Ех, ако можеше и ние да помагаме. Всички да ни включат в ефир и заедно да викаме… И ако румънците можеха да ни чуват, щяха да се ококорят от страх и да развеят белия байрак още по средата на полувремето.

Автор: Михаил Доков /blitz/

Позволяваме си волно да публикуваме този ироничен коментар преди предстоящия мач на българския Лудогорец срещу румънския Стяуа утре вечер. Ако не сте разбрали, той е насочен към всички, които бият толкова усърдно гонга за измислената кампания „Анти Лудогорец“, която съществува само в болните мозъци на някои журналисти, вкопчили се здраво в шалварите на чорбаджията от Разград.

Омраза към зеления отбор няма! Има недоволство срещу методите на постигане на победите, в някои от срещите от родното първенство. От тях не печели никой, а губи футболът в България. Но това как да го разберете, важното е да има кампании!

Да ви припомним ли как ботевистите посрещаха съперника си след постигнатите от него добри резултати в Европа през изминалите две години – на крака и с аплодисменти. Това сигурно пак е било част от кампанията „Анти Лудогорец“, нали?

Видео от последните мачове между двата отбора и посрещането на футболистите:

bultras.com

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/fans_bg.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/gazar.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bira.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/shampion.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/happy0005.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/4erven.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ole ole.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biri4ka.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smqh2.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cigari.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/facepalm.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blue-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/red-white.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/white-black.gif  https://www.tribunaplovdiv.bg/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/yellow-black.gif 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg