бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Ботев (Пд) изпусна трите точки! Най-бързият гол в Първа лига не успя да вдъхнови „канарчетата“ за нещо голямо срещу Левски

Отборът на Ботев (Пд) записа втория си мач без победа в Първа лига…

„Канарчетата“ не успяха да запазят преднината си срещу Левски в срещата от дванадесетия кръг на Първа лига и завършиха при резултат 1:1 на своята клубна база в кв.“Коматево“.

Жоао Пауло шокира „сините“ с най-бързия гол в шампионата след едва 13 секунди игра и даде преднина на своите. Статуквото обаче се запази едва до последните минути на първата част, когато Роман Прохазка (38‘) успя да опъне мрежата за Георги Георгиев.

img_6785

Двата отбора си размениха по една част, в която доминираха осезаемо на своя съперник. Веднага след гола на Пауло Левски овладя положението на терена и потърси изравняване. През второто полувреме обаче силите се обърнаха в полза на „канарчетата“, които изпуснаха по-чистите положения пред себе си и с право могат да съжаляват за само едната спечелена точка.

След този мач „жълто-черните“ остават 6-ти в класирането с 18т., докато „сините“ се изравняват на върха с шампионите от Лудогорец с по 28т.

ГОООЛ Жоао Пауло откри още в първата минута за Ботев (Пд) – 1:0!

Ботев (Пд) излетя от място още с първия съдийски сигнал на двубоя. “Канарчетата” не дадоха шанс на противника да пипне топката преди да отбележат първия си гол. Това се случи в 13-ата секунда на срещата, когато комбинация между Тодор Неделев и Жоао Пауло позволи на втория да се измъкне сам срещу вратаря на Левски. Кариоката не се поколеба и с прецизен удар прехвърли Йоргачевич, бележейки най-бързия гол в Първа лига през този сезон.

В 16-та минута Бабатунде Адениджи стреля силно в долния десен ъгъл на Георгиев, но вратарят се намеси с вещина. В крайна сметка обаче се оказа, че при паса на Нар е имало засада и ъгловия удар не бе изпълнен. В 20-та минута Серкан Юсеин опита удар от далечна дистанция, но топката профуча високо в аут.

Три минути по-късно Антонио Аниете се освободи с хубав финт от упеката на Радо Терзиев в наказателното поле на Ботев (Пд), но ударът му от няколко метра излетя над вратата на Георгиев.

img_6796

В следващите минути темпото на игра поспадна, а футболистите на Левски пренесоха играта в половината на своя съперник, в опит да намерят изравняването в резултата.

ГОООЛ Роман Прохазка изравни в 38-та минута на срещата – 1:1!

Напористата игра на Левски даде резултата няколко минути преди края на първата част. “Канарчетата” не издържаха на увеличилия се натискт и при едно центриране от корнер отдясно Серджан Лукин успя да отклони с глава зад гърба си, а топката стигна до Краев във вратарското воле. Юношата на Левски шутира силно от малък ъгъл, но Гоергиев парира изтрела. Той обаче не успя да улови топката и достигна до Прохазка, който от няколко метра прониза празната врата с глава.

img_6829

Ботев (Пд) опита да върне преднинанта си в началото на втората част. В 50-та минута Тошко Неделев опита изстрле от дистанция, но топката бе блокирана от защитник на Левски малко пред наказателното поле на “сините”.

В 53-та минута Серкан Юсеин намери Жоао Пауло с пространство отляво, но бразилецът реши да шутира от около 27-28 метра. Кълбото премина много над напречната греда зад Боян Йоргачевич.

10 минути по-късно Тодор Неделев излезе сам срещу Йоргачевич, но вратаря на Левски скъси ъгъла и парира изстрела на бързоногото крило. Лошо изпълнен пряк свободен удар за Левски и ужасяващо подхлъзване на Сашо Александров доведоха до много опасна контраатака за Ботев. Меледже тръгна през средата на игрището, след което пусна вляво за Иван Стоянов. Опитният халф веднага с диагонален пас изведе Тодор Неделев, който съвсем сам срещу вратаря на Левскипропусна да покачи резултата за своите.

img_6892

В 79-та минута Жоао Пауло напредна самостоятелно по десния фланг и навлезе в наказателното поле на Левски. Ударът му обаче мина с малко встрани на вратата на Йоргачевич. Минута след това Тошко Неделев стреля от дистанция, но коженото кълбо излетя в аут.

Едва в 84-та минута Хеан Деса отправи първия удар за “сините” към вратата на Ботев (Пд) през втората част. Георгиев обаче следеше играта и улови с атрактивен плонж.

Стартови състави на двата отбора, предадени от репортер на TribunaPlovdiv.bg от Коматево:

Ботев (Пд): 22. Георгиев, 6. Златков, 8. Неделев (Наско Милев 89′), 10. Юсеин, 14. Меледже, 16. Дос Сантос, 18. Терзиев, 20. Косоко, 25. К. Стоянов, 37. Жоао Паоло, 73. Ив. Стоянов (Даниел Кутев 83′)

Старши треньор: Николай Киров

Левски: 29. Йоргачевич, 2. Лукин, 3. Пиргов, 7. Нар (Галин Иванов 88′), 8. Де Нойер, 12. Краев (Хеан Деса 72′), 14. Минев, 15. Прохазка, 17. Адениджи (Мицански 83′), 20. Аниете, 25. С. Александров

Старши треньор: Елин Топузаков

Главен съдия: Драгомир Драганов

Видео: Диема

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker