Ботев ПловдивФутбол

Без публика и в ужасяващата форма – Ботев (Пд) все пак ще опита да поеме глътка въздух срещу Верея!

Днес в 17:30 часа Ботев (Пд) ще опита да поеме глътка въздух и в срещата от 17-я кръг на Първа лига.

След четири поредни загуби, и общо шест мача без успех, “канарчетата” приемат Верея (Стара Загора) на своята клубна база в кв.Коматево. “Канарчетата” ще опитат да спрат пропадането си в първенството и най-накрая да се върнат на победния път.

Преди началото на тази среща Ботев (Пд) се намира на 10-та позиция с 18т., докато тимът от Стара Загора е седми с 22т. В първия двубой между двата тима от сезона Верея се наложи с 1:0 на ст.”Берое” Под Аязмото, като това принуди бившия вече наставник на “жълто-черните” Николай Костов да подаде оставка.

Задачата на “канарчетата” днес ще бъде още по-трудна, тъй като вярната им публика няма да може да подкрепя своя тим от трибуните. Причина за това е наказанието, което БФС наложи на пловдвичани, заради хвърлената заплака по посока Джоди Лукоки по време на срещата от 16-я кръг на Първа лига между Ботев (Пд)  и Лудогорец в Коматево.

Последният успех на Ботев (Пд) е от 15 октомври, когато в Стара Загора отборът извоюва драматична победа над местния Берое с 4:3.

Николай Киров отново няма да може да разчита на трайно контузените Фелипе Бризола, Лъчезар Балтанов, Мартин Димитров и Рафаел де Соуза. В тяхно отсъствие наставникът се очаква да заложи на Георги Георгиев на вратата – Крум Стоянов, Златков, Терзиев и Панов в отбрана. Юсеин и Стенио ще бъдат опорни халфове, а Неделев и Иван Стоянов ще оперират по крилата. Косоко ще води атаката, а зад гърба му ще действа Жоао Пауло.

Във Верея пък няма никакви кадрови проблеми и Томаш се очаква да заложи на Караджов на вратата и карето Илиев, Хасани, Зафиров и Слаев в защита. Ангелов и Елиаш ще действат в средата на терена, а пред тях играта ще гради Андонов. Еуженио и Йорданов ще бъдат двете крила, а на върха на атакта ще стартира Сукуна.

Днешният двубой ще се играе пред празни трибуни, тъй като Ботев е наказан заради изцепките на ултрасите в мача с Лудогорец (1:3), в който уцелиха Джоди Лукоки със запалка.

Вероятни стартови състави:

Ботев (Пд):

photo

 

 

 

1
Георгиев
25
Стоянов
18
Терзиев
6
Златков
2
Панов
14
Меледже
16
Стенио
37
Пауло
73
Стоянов
8
Неделев
20
Косоко

Старши треньор: Николай Киров

Верея:

images

 

 

 

Караджов
Костадин Слаев
Илиев
Вл.Зафоров
Еуженио
Хасани
Цветанов
Ангелов
Елиаш
Андонов
Сукуна

Старши треньор: Александър Томаш

Главен съдия: Георги Димитров

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker