Ботев ПловдивФутбол

ВИДЕО: И новите шефове не успяха да вдъхновяват Ботев (Пд), “канарчетата” допуснаха късен гол в Битката за Тракия

Отборът на Ботев (Пд) продължава да търси себе си! Момчетата на Николай Костов допуснаха втора пордна загуба (след загубата от Славия през уикенда с 1:0 в София), след като загубиха минимално с 0:1 от тима на Берое в четвъртата за сезона Битка за Тракия в среща от 33-я кръг на „А“ група.

По този начин Ботев (Пд) няма победа вече от 7 мача, като последният успех на тима датира от вече далечния 13 март 2016г., когато бе надигран Черно море на Коматево с 3:1.

След тази загуба “канарчеатата” остават 7-и във временното класиране с актив от 30т., докато заралии са 3-ти с 47т.

Ботев (Пд) спира Берое и подава една „приятелска ръка“ към евроамбициите на Локомотив (Пд)

Футболистите на Ботев (Пд) започнаха по-активно срещата. Още в 6-та мунута след центриране в наказателното поле на гостите Наско Милев успя да играе с глава, но не успя да отправи точен удар. Минута след това Йордан Христов се измъкна добре и опита центриране към далечната греда на вратата на Берое, но неточно.

В 28-та минута Божидар Васев падна на земята в наказателното поле на Берое, но сигнал от рефера Николай Йорданов не последва и играта продължи. 3 минути по-късно Лазар Марин направи фрапантен пропуск за Ботев (Пд) и от непосредствена близост не успя да вкара във вратата на Макенджиев. Иначе Васев пусна хубав пас към Марин в наказателното поле на Берое, но юнощата на “канарчетата” се забави.

В 36-та минута футболистите на Берое направиха същотото “упражнение”, след като Исмаил Иса пусна чудесно към Игор Джоман в наказателното поле на Ботев, но ударът на втория бе пресечен от Радослав Терзиев.

Футболистите на Ботев (Пд) натиснаха в края на първата част и създадха няколко нелоши атаки към вратата на противника, но усилията не се увенчаха с успех.

Началото на втората част бе много динамично. Минута след подновяването на играта Спас Делев отправи удар от границата на наказателното поле на Ботев (Пд), но шутът бе блокиран. В отвената атака Филип Филипов се измъкна от защитата на Берое, но Джоман се намеси навреме в наказателното поле.

В 50-та минута Иво Иванов стреля високо над вратата на Ботев (Пд), след като топката стигна до него при едно разбъркване. Малко след това и Ботев (Пд) пропусна да открие резултата. Лазар Марин пусна към Божидар Васев, който с мощен шут изстреля коженото кълбо над вратата на заралии.

ГОООЛ Берое нанася своя удар в края на срещата – Атанас Зехиров открива в 83-та минута!

Голът падна, след като Станислав Костов напредна отдясно по атаката на Берое и пусна към непокрития в наказателното поле на Ботев (Пд) Атанас Зехиров. Влезлият като смяна през втората част футболист не се поколеба и с прецизен удар оформи крайното 0:1!

Стартови състави на двата отбора, предадени от репортер на TribunaPlovdiv.bg от Коматево:

Ботев (Пд): Голас; Й. Христов, Р. Терзиев, Филипов, Ощипко, Васев (Милен Гамаков 60′), Балтанов; Юсеин, Неделев (Радослав Апостолов 79′), Марин; Б. Милев

Старши треньор: Николай Костов

Берое: Макенджиев; Ахмед (Зехиров 50′), И. Иванов, В. Василев, В. Пенев; Елиаш, Джоман; Милисавлевич, Божилов, Делев; Иса (Станислав Костов 61′)

Старши треньор: Пламен Липенски

Главен съдия: Николай Йорданов

Видео: Диема

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker