В чужбинаВиктория Волей - мъжеВолейболПловдивчани

Избраха пловдивския волейболист Иво Драмов за либеро на годината

Бившият играч на Виктория волей (Пловдив) и на младежкия национален отбор на България Иво Драмов, който в момента се подвизава в Университетското първенство на Канада, беше отличен за най-добро либеро, първо в дивизия Онтарио, а след това и в националния шампионат на Канада за сезона 2014/2015.

Седмица след като получи наградата за най-добро либеро в Конференцията ОУА (Онтарио Юнивърсити Спортс), Иво Драмов бе избран и за най-добро либеро на Канада на специална церемония в Саскатоон, провинция Саскатчуан. При получаване на приза, той благодари на треньорите, които са го номинирали за това отличие. Иво сподели още, че тази награда е плод на усилията на целия отбор и затова отправи специални благодарности към треньорите и съотборниците си, както и към всички спомогнали за спечелването на отличието.

Драмов е първото либеро на Университета Куинс от провинцията Онтарио, който получава наградата за най-добър на тази позиция, откакто е създадена наградата през 2003/2004 година.

Третокурсникът, който следва Бизнес администрация в Куинс, е роден в Пловдив. Той избра този университет заради известната бизнес програма, както и добрият волейболен отбор, чийто дългогодишен тренъор е Бренда Уилис.

Иво Драмов бе похвален от треньорката му в Канада Бренда Уилис (вдясно)

Тази година беше най-успешният сезон за Драмов, който завърши с 239 спасени топки и 3.37 спасени топки на гейм. Либерото завърши на първо място в цяла Канада в класацията спасени топки на гейм и на второ място в класацията общ брой спасени топки. Най-доброто му постижение дойде при една тригеймова победа, когато статистиката отчете 21 спасени топки. Постоянството му допринесе за повече от 10 спасявания на мач в 14 от 20 изиграни срещи.

“Иво притежава най-високото волейболно IQ от всички състезатели, които някога съм тренирала през всичките 28 години като тренъор на Куинс“, сподели Бренда Уилис. “Чувството е като да имаш треньор на терена, който управлява посрещането и винаги помага на съотборниците си да направят необходимите промени в хода на мача. Тази година, въпреки че беше преместен в зона 6 да играе защита, той не само блесна с играта си в защита и посрещане, но и като втори разпределител. Неговото невероятно представяне не е само на игрището, но той получи и награда за отличие, което се връчва на спортистите с отличен успех“, заяви още Бренда Уилис.

bgvolleyball.com

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker