бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшЛокомотив ПловдивФутбол

Ботев спечели турнира “Купата на капитана”, след драматичен финал срещу Локомотив

Ботев спечели четвъртото издание на детския футболен турнир “Купата на капитана”. На финала “канарчетата” се наложиха с 2:1 над градския съперник Локомотив. Тази година надпреварата бе за деца родени след 1 януари 2002 година.

В 9:10ч. бе даден старт на турнира, като за откриването слово изнесоха синът на великия капитан на “канарчетата” Райко Стойнов – Тони Стойнов, както и легендата на “жълто-черните” Марин Бакалов. Всички участници бяха облечени със специални фланелки посветени на поредното издание на купата.

Всички срещи преминаха в духа на феърплея, а очаквано победители в двете групи бяха пловдивските грандове Ботев и Локомотив. “Канарчетата” спечелиха безпроблемно групата си с 3 победи от 3 мача, докато “смърфовете” успяха да запишат 2 победи и 1 равенство.

phoca_thumb_l_img_1617

Драмата бе за вторите места в групите, които даваха право на участие в мача за третото място. В група 2 второто място бе завоювано от симпатичния отбор на Марица, в който имаше доста деца на по-малка възраст. В група 1 обаче, преди изиграването на последния двубой, Спартак водеше с 3 точки пред Екохотел. Отборът на Екохотел трябваше да постигне победа с 8:0, за да има по-добра голова разлика от своя съперник. След уникална драма “оранжевите” успяха да победят със 7:0 и по този начин в битката за бронза се класираха спартаклии.

Там обаче Марица показа много красива игра и кършакалии се поздравиха с победа с 3:1. Въпреки по-малките като възраст деца “жълто-сините” се държаха изключително добре на терена и с няколко красиви отигравания се класираха на трето място в крайното класиране.

phoca_thumb_l_img_1614

Така дойде ред и на големия мач за титлата, който бе повторение на финала от миналото издание на турнира. “Жълто-черните” тотално надиграха своя съперник, но множеството пропуски пред противниковата врата можеха да им изиграят лоша шега. “Канарчетата” поведоха с гол от дузпа на Сашо Лебанов през първата част. Второто полувреме протичаше изцяло в половината на гостите, но при една изсипана топка напред стражът на “канарите” не се намеси убедително и фаулира играч на Локомотив в наказателното поле, за което главният съдия отсдъди нова дузпа, която отново бе реализирана. “Канарите” тръгнаха да търсят победен гол и той падна 3 минути преди, когато края Петър Петров с глава прати топката в мрежата на “смърфовете” и донесе титлата за “канарчетата”.

Организаторите на турнира раздадоха и три индивидуални награди:

– за най-добър вратар бе избран Мартин Панев от “Екохотел”

– за най-добър играч бе избран Иван Лозанов от “Марица”

– голмайстор на турнира стана Филип Колев от “Ботев”

phoca_thumb_l_img_1730

Снимки и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker