бетано най-добър сайт за слот игри
БаскетболВолейболДруги спортовеДюшИз градаТенисФутбол

Тотев и Титюков приеха знамето на „Пловдив – Европейски град на спорта за 2014“

Пловдив бе удостоен с титлата Европейски град на спорта за 2014 година. Това стана на тържествена церемония снощи в Европейския парламент в Брюксел, на която присъстваха над 450 гости от Стария континент.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев получи почетното знаме от президента на  Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe) Жан Франческо Лопатели.

„Изключително съм щастлив, че Пловдив е първият български град, който получава тази престижна титла. Горди сме, че сме тук, защото Пловдив и неговите граждани заслужават високата чест. В града ни спортът е на много високо ниво – има традиции, много европейски и световни шампиони и се инвестира сериозно в спортната инфраструктура“, заяви в приветствието си инж. Иван Тотев. Той още веднъж подчерта, че наградата носи изключителен имидж на града.

„Титлата Европейски град на спорта за 2014 година  ще обърне очите на европейската общественост към спортните събития в Пловдив догодина и ще ни даде възможност да кандидатстваме за домакин на различни спортни мероприятия с визитка – Европейски град на спорта“, допълни кметът Иван Тотев.

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов, заместник-кметът по спорт Георги Титюков, Величка Христева – президент на Българската федерация по фектовка,  членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев, който през октомври заедно с кмета на града Иван Тотев обяви новината, че Пловдив е сред градовете призьори, както и евродепутатът от Испания Сантяго Фисас – бивш министър на спорта на Каталуния.

Източник: plovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker