бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Ще укрепят ли тримата нигерийци третата най-слаба защита в Първа лига?

Отборът на Локомотив (Пд), начело със своя наставник Бруно Акрапович, бе един от най-смелите на трансферния пазар по време на зимната пауза от шампионата.

Не забравяйте, че клиентите на bet365 имат достъп до множество мачове на живо от редица ТОП европейски първенства – Серия “А”, Премиера Девисион, Лига 1 и други. Регистрирай се сега и се убеди >>>

“Смърфовете” се разделиха с 10 футболисти – все основни от миналия полусезон, и привлякоха цели 7. Тотална подмяна на кадровия състав, която може да изпрати тима или в едната, или в другата крайност – силна серия или тотален крах.

Нови:

Росен Андонов – Оборище (Панагюрище)
Антони Мелина – НК Зупа
Абделхаким Буна – НК Истра
Филип Михалевич – НК Локомотив (Загреб)
Анте Аралица – НК Рудеш
Стивън Езе – Кано Пиларс
Мустафа Абдулахи

Напуснали:

Мори Диау – освободен
Марк Бедиме – освободен
Георги Пашов – Етър
Пламен Крумов – освободен
Пламен Николов – Литекс
Раян Фрикеш – освободен
Пауло Серджо – освободен
Дани Кики – Черно море
Дино Мартинович – освободен
Халед Аяри – освободен

Главният акцент, който прави най-силно впечатление, в селекцията на отбора се оказват двамата нигерийски състезали – Стивън Езе и Мустафа Абдулахи.

Въпреки че Езе не е познат на широката общественост у нас, той изглежда като много ярък кадър на своята страна, след като дори е основна част от националния отбор на Нигерия. Той е висок почти 2 метра, подвизава се като централен защитник, а преди десетина дни игра финал за Купата на африкаканските нации с тима на “Суперорлите” (загубен от Мароко с 1:4).

Тъй като това бе турнир единствено за играчи, играещи в Африка, мястото на Езе в националната селекция за предстоящото Световно първенство в Русия не е много сигурно. При добро представяне през пролетта с екипа на Локомотив (Пд) обаче Езе може да лети за Русия и да стане част от най-великия футболен форум. Ето ви една причина, поради която Езе ще бъде двойно по-мотивиран да направи силно впечатление с новия си отбор.

Вторият играч от тази държава е 22-годишняит ляв бек Мустафа Абдулахи. Той до момента е играл единствено в отбори от своята родина, но също е доста популярен в африканската страна. Абдулахи има мачове за националните гарнитури на Нигерия до 17, 20 и 21 години. През 2013г. печели Световното първенство до 17 години с своята страна, като тогава играе заедно с друг играч на Локомотив (Пд) – Мохамед Муса.

И като стана въпрос за Муса – десният бек на “черно-белите”, трябва да кажем, че пролетната защита на “смърфовете” ще бъде изградена от трима нигерийци, плюс един българин евентуално.

Тя би изглеждала така:

Пиргов
Мустафа
Везалов
Езе
Муса
Банович
Умарбаев
Буна
Марчев
Бакалов
Михалевич

Въпросът е дали подобна “екзотична” отбрана ще излекува мъките на Локомотив (Пд) в статистиката при допуснатите попадения. За 20 кръга през есента “черно-белите” пропуснаха цели 31 пъти топката в собствената си врата, което ги направи отбора с третата на слаба защита в лигата. Те са единствено пред новаците Септември (Сф) (33) и Витоша (Бистрица) (44).

Разбира се, трябва да имаме предвид и конкуренцията, която ще се създаде в отбора в тази зони. В контролите титулярни бранителни бяха преквалифицираният Велковски, централните бранители Везалов, Георгиев и Марков, десният бек Муса, както и юношите Главчев и Законов.

С оглед на проблемите, които се създадоха в последната третина през есента, защитата бе освободена от присъствието на Николов, Крумов и Бедиме.

Неопитността на Главчев и Законов едва ли ще бъде рискувана през пролетта. Нестандарната позиция на природно атакуващия Велковски, който в последно време е използван в зоната на бека, ще бъде променена. Именно и затова бе взет Мустафа.

Един измежду Везалов, Георгиев и Марков пък ще бъде в двойка с Езе. Неубедителните Марков и Георгиев свкаш са най-верояните резерви, поради по-големия опит на Димитър Везалов.

Сработката между Езе, Муса и Мустафа едва ли ще бъде трудна – те се познават, сънародници са и могат да комуникират лесно. Плюс е да имаш защита, изградена почти изцяло от играчи с една националност.

Проблемът може да дойде от втория централен бранител, а настройките между него и останалите трима да изискват време, което да лиши Локомотив (Пд) от точки.

“Смърфовете” откриват пролетта с домакинство (на затворени врари) срещу Пирин (Благоевград) в неделя (18 февруари) от 12:30ч. на “Лаута”. Очаква се новите в защита все пак да са на линия за този мач. Ще укрепят ли нигерийците отбраната на “черно-белите” в идните мачове – въпрос, който чака трескаво своя отговор?

TribunaPlovdiv.bg

ОФИЦИАЛНО: Трети нигериец подписа в Локомотив (Пд)

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker