Локомотив ПловдивФутбол

Черно море ще търси първа победа от 65 години насам срещу Локомотив – вижте факти преди двубоя

Днес ще се изиграе последната среща от 17-и кръг на българската „А” група между отборите на Локомотив Пловдив и Черно море. Мачът е от 18:00 часа на стадиона в парк „Лаута”. Срещата е от голямо значение и за двата отбора, тъй като се борят за място в първата седмица на класирането, а гостуващият тим, воден от Георги Иванов, няма победа над Локомотив в Пловдив за първенството от 1948 година. Двата отбора заемат 6-а и 7-а позиция във временното класиране, като Локомотив е с 28 точки, с 2 повече от Черно море.

Двубоят е интересен и с факта, че за първи път в ролята на треньор на “Лаута” ще се изяви бившият футболист на “черно-белите” Георги Иванов – Гонзо. Той беше унижен от предишния собственик на Локомотив (Пд) Веселин Марешки, който го представи за треньор на тима, а само ден след това Иванов напусна. Успее ли Черно море да се наложи, то това ще бъде паметен момент в историята на тима, който няма победа в Пловдив за първенството от 1948 г. насам.

Любопитни факти:

– За пръв път Локо побеждава Черно море в Пловдив с 3:0 на 18 юли 1954 г. с голове на Н. Дечев, Андр. Кошеров и Н. Милков.

– Най-голямата победа на железничарите е с 8:1 през шампионския сезон 2003/04 година. Автори на головете са: Б. Янчевски – 3, М. Камбуров – 3, Ал. Тунчев и Ек. Джайеоба, а за варненци е точен Д. Димов. Локомотив има още 2 изразителни победи с 5:1 през 1967/68 и с 5:0 през 1977/78.

– За Локо най-много голове са реализирали: 7 – М. Камбуров, 6 -Ив. Кънчев, Г. Василев, Хр. Бонев.

– Най-много, голове 4 – за Черно море в мачовете с Локомотив в Пловдив е отбелязал стрелец №1 за варненци Ст. Богомилов.

– Най-често срещите в Пловдив са завършвали при следните резултати: 2:0 – 7 пъти, 1:0 – 7 пъти, 2:1 – 5 пъти и 2:2,1:1 и 0:0 по 4 пъти.

– Локомотив е в серия от 14 поредни победи над Черно море в града под тепетата – моряците за последно си тръгнаха с равенство 2:2 на 28 май 1989 година!

– Черно море никога не е побеждавал Локомотив за първенство в  Пловдив – от 1948-а до сега – 65 години.

– Никога Черно море не е отбелязвал повече от 2 гола в Пловдив срещу Локо.

– В последните 10 срещи на „Лаута” моряците са вкарали сам 2 гола! – В полза на Локо са отсъдени 7 дузпи: 5 са реализирани, а 2 са пропуснати.

– За Черно море са отсъдени 3 дузпи и те са превърнати в голове.

– През първите полувремена са отбелязани 64 гола, а през вторите 45 минути са реализирани 43 гола.

– През ноември двата отбора са играли 3 мача в Пловдив – 2:2 през 1968 г., 3:1 за Локомотив през 1975 г. и 1:0 за железничарите през 2012 г.

По информация на “Фокус”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker