Ботев ПловдивФутбол

Хамза носи нова победа на Ботев

Ботев Пловдив победи днес в контрола арменския Мика с 2:1. През по-голямата част двубоя “жълто-черните” бяха по-активни и заслужено спечелиха.

Срещата започна добре за Ботев, като веднага се устремиха към противниковата врата.

В 10-тата минута “жълто-черните” получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Веселин Минев застана зад топката, след изпълнението му топката се отби в стената на Мика и отново защитника отправи удар, но той мина в страни от вратата.

В 13-тата минута Ботев изпълни ъглов удар. Топката бе изсипана в наказателното поле на арменците. Най-съобразителен там се оказа Томаш Иршак, който със силен удар насочи топката към вратата, но там защитник на Мика изби от голлинята. Кълбо се озова в Доре, който направи задна ножица, но вратаря успя да парира удара му.

В 19-тата Мариан Огнянов изведе Хамза само срещу вратаря, последния успя да я оплете в мрежата на арменците, но гола бе отменен заради засада.

Ботев бе много активен през цялото първо полувреме, като дори не даваше възможност на Мика да стигнат до вратата им. Последваха множество удари на Хамза, Доре и Ромарио, но всички те бяха отразени или излизаха извън очертанията на вратата.

В 45-тата минута в първата си по-сериозна атака към вратата на Ботев отбора на Мика успя да реализира. Играч на арменците бе фаулиран в половината на Ботев. Реферът даде право на Мика да изпълни свободен удар. След като топката бе изсипана в наказателното после на пловдивчани Джерами Джон оплете кълбото в мрежата на “жълто-черните” за 1:0

До края на полувремето не се случи нищо интересно.

“Канарчетата” започнаха с гол второто полувреме. Звездата на Ботев Юнес Хамза бе задържан в наказателното поле и рефера отсъди дузпа. Нападателят застана зад топката и реализира без проблем за 1:1.

В 51-та минута Доре засече топката от центриране, но кълбото срещна горната греда на Мика.Пред Феребори Доре се откриха още няколко шанса да изведе своя отбора напред в резултата, но късмета му изневеряваше.

През второ полувреме Ботев даваше инициативата на отбора на Мика и играта бе равностойна на моменти.

Все пак в 84-тата минута Юнес Хамза реализира с глава. Веселин Минев центрира топката в наказателното поле Хамза се извиси над всички и заби топката във вратата на арменците за 2:1.

До края на полувремето “канарчетата” пропуснаха още няколко възможности за гол.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker