бетано най-добър сайт за слот игри
Дербито на ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Феновете на Локо (Пд): Видяхме хулигани в униформи на Дербито

Фенклубът на Локомотив излезе с остра декларация относно приключилото във вторник пловдивско дерби срещу Ботев.

TribunaPlovdiv.bg публикува официалния текст от Лаута без редакторска намеса:

Ние, Фенклуб Локомотив Пловдив, изразяваме възмущението си от поведението на органите на реда преди, по време и след футболната среща на 4 декември 2018 г.

Тридесет години след падането на комунистическия режим милиционерските похвати се завръщат с нова сила, лица са прибирани в полицейските управления, независимо от тяхната възраст и липсата на провинение.

Поводът за нашето възмущение са целенасочените и провокативни действия на органите на реда, ангажирани по време на пловдивското дерби, и по-специално действията на конкретни служители на МВР, демонстрирали арогантно и недопустимо поведение, с което прекрачиха пределите своите правомощия, определени със закон. Станахме свидетели на действия на милиционери (защото те се държаха като милиционери), които навяват спомени за една епоха на произвол. Станахме свидетели на обиди и заплахи от служител на МВР към обикновени зрители, включително и по адрес на непълнолетни лица, на отправяне на разпореждания за задържане на лица по описание на тяхното облекло.

През годините сме имали отлична комуникация с органите на реда и съдействие от тяхна страна за това кога и какви средства за създаване на подходяща атмосфера по време на футболен мач могат да се внасят на стадиона. За съжаление, на 4 декември видяхме тотална липса на комуникация и нещо повече, липса на умения за водене на комуникация у представителите на органите на реда. Видяхме липса на разбиране и неадекватни реакции. Видяхме агресивно поведение по адрес на публиката на Локомотив Пловдив във всички сектори на стадиона, каквото не се наблюдава дори и сред най-крайните привърженици на Локомотив Пловдив. ВИДЯХМЕ ХУЛИГАНИ В УНИФОРМИ!

Полицията е орган, който трябва да контролира и опазва реда, а не да създава умишлено предпоставки за неговото нарушаване, което да бъде използвано в последствие като повод за употреба на сила и мерки, които са неадекватни и нереципрочни дори и на манипулативно вмененото действие на удобното за задържане лице.

Недопустимо е лице, за което е известно, че е краен привърженик на противниковия отбор, да бъде разпределено да следи реда на публиката на Локомотив Пловдив! Несъмнено, футболните му пристрастия вземат връх в такава ситуация, което категорично го прави негоден за изпълнение на служебните му задължения и поставя под въпрос психическата му устойчивост в ситуации, в които подготвен полицейски служител трябва да прояви разум и да не се поддава на емоции. Очевидно лицето се чувства недосегаемо и смята, че за него законът не важи. Нещо повече, с поведението си в социалните мрежи същото лице не крие своите пристрастия и нескрита подкрепа на действия, които съставляват противообществени прояви по смисъла на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Лицето се нарича Иван Елшишки, служител на МВР – Пловдив, който недопустимо излага честта на съвестните служители на полицията, които се грижат за реда по стадионите. Това лице си позволяваше по време на целия мач да провокира и отправя заплахи, които са в разрез с неговите задължения. Поведението му поставя под съмнение неговите професионални и морални качества и безкористност, а и обяснява защо публиката на противниковия отбор използва странно често уж забранени пиротехнически средства по време на футболни срещи. Демонстративното показване на татуировки на противниковия отбор е целенасочено и с цел провокация, и това е крещящ случай на злоупотреба със служебно положение от страна на лицето Иван Е.

Ние питаме: в състояние ли е това лице да опазва обществения ред? Съвместимо ли е насаждането на напрежение по време на мача и безцеремонната употреба на нецензурен език по адрес на зрителите с изпълнение на задълженията му за опазване на реда? Напомняме, че съгласно чл. 21, ал. 8, от Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, посочените действия биха представлявали противообществена проява, ако са извършени от обикновен зрител. Очевидно неприкосновеността на служителите на МВР, осигурена им чрез закон, се тълкува от някои от тях като ненаказуемост, а Етичният кодекс за поведение на държавните служители в Министерството на вътрешните работи МВР е непозната територия.

В името на обществения интерес настояваме лицето Иван Е. да не бъде ангажирано за опазване на обществения ред на стадион “Локомотив“, a МВР да извърши вътрешна проверка и да излезе със становище различно от “няма данни за нарушение на вътрешния ред“, на което сме били много често свидетели, когато става дума за нарушение на реда от страна на органите, които би трябвало да се грижат за неговото опазване!

Подобни

Един Коментар

  1. Жълтата сган мощно издаваше маймунски звуци по адрес на Езе и другия негър! Дали делегата го е отразил??? А медиите, чухте ли го???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker