Ботев ПловдивФутбол

Фелипе Бризола пред TribunaPlovdiv.bg: Усеща се напрежение върху чужденците, Жоао Пауло ще опита да впечатли новия треньор на Лудогорец

Бразилецът Фелипе Бризола напусна последен централния терен на базата в кв.Коматево, където той и съотборниците вчера му проведоха първата си тренировка от лятната подготовка за сезон 2018/2019г.

След края на заниманието латиноамериканецът пожела да говори пред екипа на TribunaPlovdiv.bg, споделяйки дали все пак ще продължи да носи “жълто-черната” фланелка и през следващата кампания, с оглед на желанието на ръководителите на клуба да оставят колкото се може по-малко чужденци в отбора.

Фелипе, как се чувстваш на старта на лятната подготовка?

На първо място, трябва да кажа, че се чувствам добре. Чувствам се спокоен и отпочинал. Готов съм за началото на подготовката. Прекарах малко време в Бразилия с моето семейство, което за мен беше много важно. И очаквам, че следващият сезон ще бъде по-добър от предходния.

В последно време се създава впечатлението, че клубът желае да остави колкото се може по-малко чужденци в отбора, заради намаления бюджет и бъдещото инвестиране в строителство на ст. “Христо Ботев”. Усеща ли се някакво напрежение у вас чужденците, заради това, че взимате по-големи заплати, че може и да тръгнете скоро от тима?

Ако трябва да съм честен, ние усещаме всичко това. Но ние имаме и договори, които трябва да се спазват и от двете страни. Аз лично имам още една година. Ние разбираме напълно, че Ботев (Пд) иска да инвестира пари в стадиона си. Но сме тук, за да вършим нашата работа. Ако Ботев (Пд) спре да ни плаща заплати…

А плаща ли ви?

…не е важно дали ни плаща или не. Не искам да говоря за това. Ако все пак те имат затруднения да ни плащат, нека се свържат с мен. Ще говорим и ще обсъдим ситуацията. До момента никой не е идвал при мен, за да говори на тази тема. Ако има такова нещо, нека някой да дойде и да ми каже, за да изясним ситуацията. За мен не е проблем.

А, ти ще продължиш ли с отбора и през следващия сезон?

Да, уверен съм, че ще продължа и ще играя за Ботев (Пд) и през следващия сезон. Моята работа сега е да се подготвя, а след това ще изчакаме да започнат мачовете от шампионата. Аз мисля само за тренировките, за подготовката. Насочил съм се единствено към следващите седмици.

Какво очакваш от следващия сезон?

Очаквам тези “нули”, които регистрирахме – като не взехме Купата и не се класирахме за Европа, да не се повторят тази година. Очаквам да играем на едно високо ниво и да се представим добре най-вече в шампионата.

Сякаш едва в края на миналия сезон намери най-добрата си форма. Съгласен ли си с това?

Да, може да се каже. Не бях играл много през по-голямата част от сезона и бях свеж в последните мачове. Имах повече енергия от някои останали играчи и затова се представих по-добре.

Конкуренцията в предни позиции се увеличи с идването на Васил Шопов. Как ще се отрази това на отбора?

Винаги е добре да има конкуренция. Който се представя най-добре, ще получи доверието на треньор. И така трябва да бъде. Ние, футболистите, сме свикнали с това нещо. Това само ще вдигне нивото на отбора.

Относно твоя сънародник Жоао Пауло, който се представи страхотно в последните месеци от миналия сезон за Ботев (Пд) – ще го видим ли пак с “жълто-черния” екип?

Не сме говорили скоро. Но си мисля, че той ще опита да впечатли новия треньор на Лудогорец Пауло Аутори и ще се бори за титулярно място в Разград.

За финал, ще успее ли твоята родина Бразилия да спечели шестата си Световна купа?

Да, вярвам, че това ще стане. Имаме страхотна селекция с невероятни играчи. Треньорът Тите е икона в нашата страна, в Бразилия е най-добрият треньор, без съмнение. А, в света бих го поставил в Топ 3 на най-големите треньори. Като цяло отборът е изключителен – Неймар, Жесус, Коутиньо… Имаме невероятна скорост и техника на разиграванията. Просто фамозни състезатели.

Познаваш ли лично някои от играчите на Бразилия?

Да, халфа на Коринтианс Фагнер, срещу когото съм играл.

Ботев (Пд) си осигури още един играч, подписва до часове

Ботев (Пд) си осигури още един играч, подписва до часове

Ботев (Пд) си осигури още един играч, подписва до часове

Ботев (Пд) си осигури още един играч, подписва до часове

Ботев (Пд) си осигури още един играч, подписва до часове

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker