бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Тервел Златев: Зимата може да си върнем Тошко Неделев

Изпълнителният директор на Ботев Тервел Златев даде интервю през вестник “Акцент”.

– Може ли да се каже, че „Ботев” оцеля след случилото се със собственика на клуба Цветан Василев. Първоначалните прогнози бяха, че КТБ ще фалира и ще дръпне след себе си на дъното и най-стария български клуб.

– Грешни прогнози. „Ботев” не само оцеля, но продължава да върви по предначертания път. Вярно, че сега работим при нови условия, но нещата в никакъв случай не изглеждат така, както вероятно на някого му са искали да бъдат.

– Неотдавна футболни спецове, а и фенове дори на противникови отбори заявиха по най-категоричен начин, че това, което правите в „Ботев”, е уникално. Имам предвид страхотната селекция, която направихте преди първенството с привличането на млади таланти.Защо пак започнахте да залитате по чужди играчи? Имам предвид французина Ромен Инез и Горан Галешич. Нямам нищо против чужденците, но те трябва да бъдат от класа и да помагат на младите да растат.

– И двамата бяха пожелани от Велислав Вуцов. Аз нямам право да му се бъркам в работата. Той каза, че тези играчи му трябват, за да се заздравят позициите, на които играят. Междувременно взехме решене повече чужди футболисти да не играят в „Ботев”. Път ще даваме само на младите. Аз също изпитвам голямо задоволство от селекцията, която направихме. Познавам повечето от момчетата, които играят в юношеските и младежките национални отбори от времето, когато отговарях за тях. А и „Ботев” е име в българския футбол. Така например Станислав Дрянов беше поискан от „Левски”, „Лудогорец” и „Литекс”, но избра нашия клуб.

– Какво искате да направите в „Ботев”?

– „Ботев” трябва да стане марка не само у нас, но и в Европа. Знам, че за това са необходими поне 7-8 години, за да свикнат всички с нас. Да вземем например „Лудогорец”. Вече втора година този отбор се представя страхотно в европейските клубни турнири, но не е още европейска марка. Докато ЦСКА, независимо от сегашното си състояние, е познат в Европа. Аз ходя непрекъснато в страните там и когато разберат, че съм българин, първата работа е да ме попитат за ЦСКА. Това е истината. Мисля, че както сме тръгнали, „Ботев” има всички шансове да стигне по авторитет ЦСКА. А аз ще бъда най-щастливият човек на света.

– Значи работата във футболната академия трябва да повиши оборотите.

– Там се работи професионално и моторът е Николай Киров. Той беше в „Аякс” и се запозна с работата на холандския гранд. Сега подготвям среща с най-големия шеф на „Борусия” (Дортмунд). Много ми се иска да сключим договор за взаимно сътрудничество, което ще бъде от изключителна полза за нашия клуб.

– Накрая искам да ви попитам за Тошко Неделев. Докога ще търпите издевателствата над нашия талант в „Майнц 05”?

– Мога да ви уверя, че нито за миг не сме спрели да мислим за Тошко. Сега ще споделя нещо специално за „Акцент”. Има големи шансове да го върнем в „Ботев” през зимната пауза и да заиграе при нас като преотстъпен. Други опции на този етап са почти невъзможни.

Вестник “Акцент”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker