Ботев ПловдивФутбол

Нико Варела излекува танталовите мъки на Ботев (Пд) и върна „канарчетата“ на победния път

Уругваецът Николас Варела се оказа златната смяна на Ермин Шиляк в домакинския мач на „канарчетата“ с Монтана днес на „Коматево“, след като влезе като смяна на мястото на Даниел Генов в 63-та минута и отбеляза едиснтвеното попадения в срещата само 7 минути след това. Иначе в двубоя от 11-я кръг на клубната база на „канарчетата“ футболиститеи на Ботев (Пд) се скъсаха да пропиляват изгодните положения пред вратата на своя противник, като някои изглеждаха така сякаш е по-трудно да бъдат пропуснати, отколкото реазлизирани. Все пак успехът изкачи тимът на Ермин Шиляк до 8-та позиция в генералнот класиране сактив от 12т., толквоа колкот имат и днешните им съепрници, които са седми, но с по-добри цифрови показатели.

Осмото място за Ботев (Пд) означава, че само след един кръг „канарчетата“ си връщат по-предната позиция пред градския съперник Локомотив (Пд) преди голямото градско дерби, което е по-другата събота (17-ти октомври) от 20:00ч. на “Лаута”.

Иначе срещата започна отлично за “канарчетата’, които през цялата първа част можешха да се похвалят поне с плеада от положения пред себе си. Първото дойде още в 3-та минута, когато Даниел Генов опита да намери целта с удар от над 20 метра, но коженото кълбо отиде далеч над вратата на Монтата и тя излезе в аут. Малко след това и Минчев от състав на гостите пробва да изведе Илиев в голова позиция пред Виктор Голас, но вратарят на Ботев се справи със ситуацията, излезе и улови кълбото.

В 16-та минута се откри и първата от поредицата чисти положения пред момчетата на Ермин Шиляк за това полувремен. Нападението бе подето от Милен Гамаков, който напредна добре във вътрешността на терена и подаде към Дани Генов. Той от своя страна задържа добре на левия фланг, след което върна назад към дъгата на наказателното поле. Там бе Гамаков, който само спря коженото кълбо, за да може връхлитащият Лъчо Балтанов да отправи много техничен въртелив удар, който единствено облиза десния страничен стълб на Иванов. Само минута след това и Старокин опита късмета си от същата дистанция, но ударът му бе доста по-лош и излетя далеч в аут.

В 25-та минута Чибамба направи нов фрапиращ пропуск, този път очи в очи с противниковия вратар! Конгоанецът се измъкна добре зад защитата на Монтана, след една прекрасно изпратена към него топка от страна на Старокин, но ударът му бе ужасяващ и топката излезе в аут, въпреки че конгоанският нападател отправи силен шут от точката за изпълнение на дузпа. 10 минути след това и другият тъмнокож напдател на Ботев (Пд) се отчете с ужасяващ пропуск, след като надбяга защитник на Монтана и от малък ъгъл отправи силен удар по земя към вратата на Иванов. За съжаление на всички на стадиона обаче стражът се справи с опасността, избивайки с крак.

В края на първото полувреме, 42-та минута, и Дани Генов влезе в клуба на “фрапантно пропусналите” и от малък ъгъл не успя дори да уцели вратата на Иванов, въпреки че имаше удобен ъгъл дори да промуши топакта във вратата на противника.

Втората част започна дорбе за “жълто-чернтие”, които и сега имаха инициативата на терена, но до така важния гол отново не се стигаше. Това се промени млако след среадта на втоарта част, когато Нико Варела заменя Дани Генов. Този опит Това бе опит Шиляк да освежи своето нападание, в търсена поне на един гол до края на срещата. Още с влизането си в игра уругваецът успя да се добере до добра позиция за истрел, но той излетя далеч в аут. Две минути по-късно Варела отправи нов удар, малко по-точен от предишния, но и този път топакта премина на метър0два вляво от вратата на Монтана. Още с влизанането си и Варела направи хеттрик от пропуски, след като само 3 минути, след като се появи на терена изпусна пореден шанс за гол, след трети удар встрани.

Все пак дълго очакваният миг за “жълто-черните’ дойде в 70-та минута, след като уругваецът Нико Варела изкупи вината си за трите си поредни пропуска, откривайки резултата. Златна смяна на на Ботев (Пд) засече подаване отдясно на Кифуети и матира Ивановза за крайното 1:0.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Голас, Николов, Филипов, Златков, Христов, Гамаков, Балтанов, Старокин (Айтов), Кифуети, Чибамба, Генов (Варела)

Старши треньор: Ермин Шиляк

Монтана: Иванов, Пашов, Михов, Герогиев, Хубчев, Ангелов, Минчев (Алби Дости), Генчев, Илиев (Георгиев), Балджийски, Тодоров (Лазаров)

Старши треньор: Ферарио Спасов

Главен съдия: Ангел Баялцалиев

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker