Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Стана мач, но без голове! Ботев (Пд) спря негативната серия

Ботев (Пд) изпусна да победи един от лидерите в шампионата, завършвайки 0:0 с Левски на „Коматево“ в среща от 18-я кръг на „А“ група. Въпреки яловата си атака, все пак това бе положителна стъпка напред за тима на Николай Костов, който спря негативната серия от 2 поредни загуби (Литекс, 2:4 и Лудогорец 0:1) и спечели  първа част от средата на ноември.

Срещата бе по-специална за старши треньора на „канарчетата“ Николай Костов, който се изправи срещу бившия си клуб – той бе наставник на Левски първата половина на сезон 2011/2012. След края на тази среща „жълто-черните“ са 8-и с актив от 19т., докато „сините“ са 2-ри с 35т.

Срещата започна изключително динамично. В 5-та минута се откри и първото по-сериозно положение в срещата! След грешка в центъра на Георги Костадинов, топката стигна до Грегъри Нелсън пред наказателното поле. Холандецът стреля, но ударът му премина на сантиметри встрани от вратата. В ответната атака Левски отвърна мигновено. Мики Орачев отклони към границата на наказателното поле, където беше Веско Минев, който стреля от воле, но Голас улови.

В 9-та минута Лъчо Балтанов пое малко пред границата на наказателното поле и стреля, но ударът му бе много неточен и той излезе в аут. В 14-та минута съдията отнеми тъч на Левски и го даде на Ботев (Пд), след като “сините” прекалено дълго не вкараха топката в игра.

Добра възможност се откри пред Левски в 15-та минута, когато Мико Орачев напредна отляво. Младият талант центрира, топката рикушира и се качи право на главата на Прохазка, който отправи слаб удар право в ръцете на Голас. Малко по-късно Филип Филипов спря опасна атака на “сините”. Топката първо бе в Мигел Бедоя, който опита да намери непокрития в наказателното поле на Ботев (Пд) Мики Орачев. Вещата намеса на Филипов обаче предотврати по-сериозна опасност за своя отбор.

В 21-та минута се откри нов добър шанс пред футболистите на Ники Костов. Мариян Огнянов проби обезпокоявано в наказателното поле на Левски и пусна успоредно на голлинията. Там Серкан Юсеин щеше да добута топката в празната врата, но в последния момент Веско Минев изби в корнер.

В 29-та минута Серкан Юсеин опита ново центриране от фаул в наказателното поле на Левски. Топката бе насочена към добре позиционирания Пламен Николов, но неговият удар бе отправен с гръб към вратата и се оказа неточен. 10 минути по-късно софиянци пък бяха в ролята на пропуснали добра ситуация за гол. Бедоя намери по перфектен начин Живоко Миланов. Десният бек на Левски нахлу в наказателното поле, но топката му дойде малко бърза и стреля слабо, което позволи на вратаря Голас да избие.

В 42-та минута Бедоя се озова без защитник до себе си на границата на наказателното поле на Ботев (Пд), фронтално на вратата на Голас, стреля ниско по земя, но ударът му като по чудо премина покрай левия страничен стълб на бразилския вратар.

IMG_3014

Началото на второто полувреме отново бе по-активно за Ботев (Пд). В 49-та минута Мариян Огнянов изненада всички в “синьо”, след като успя да си пробие път между трима и да излезе на нелоша стрелкова позиция. Силното му последно повеждане обаче му попречи да отправи удар към вратата на Левски.

В 51-та минута Джерами де Ноойвер отправи точен удар към вратата на Голас, но бразилецът нямаше проблеми и улови. Три минути по-късно Прохазка изведе добре Мигел Бедоя вблизост до вратата на Голас. Центрирането на испанеца обаче не изненада защитниците на Ботев (Пд), които избиха в корнер.

Минута след това нов удар на син игра, този път това бе Георги Костадинов стреля слабо към вратата на Ботев (Пд), но Голас явно бе изненадан и не успя да улови. В крайна сметка топката излезе в пореден корнер за “сините”.

 

Прецизен удар на Де Ноойер в 86-та минута на срещата. Топката обаче само облиза десния страничен стълб на Голас.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Голас, Христов (к), Николов, Терзиев, Филипов, Балтанов, Огнянов, Серкан (Варела 45′), Гамаков, Кифуети, Нелсън (Алекс Колев 62′)

Старши треньор: Николай Костов

Левски: Йоргачевич, Миланов, Карнер, Белаид, В.Минев, Бедоя, Костадинов (Гаджев 75′), Прохазка, Орачев (Краев 60′), Де Ноойер, Китамбала (Илия Димитров 68′)

Старши треньор: Стойчо Стоев

Главен съдия: Мартин Стоименов

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker