бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Станков с обширно интервю, призова феновете да са спокойни

Александър Станков рефлектира върху 11-те изиграни до този момент контроли, натрупалата се умора и формата на футболистите, които ще са в основата на първия отбор на Локомотив за остатъка от първенствотo.

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков коментира в интервю за Филип Петрунов и livesport.bg, заключителната фаза от подготовката на отбора.
Станков рефлектира върху 11-те изиграни до този момент контроли, натрупалата се умора и формата на футболистите, които ще са в основата на първия отбор на Локомотив за остатъка от първенството.

„Лагерът действително се оказа доста дълъг, но въпреки всичко е ползотворен, защото изиграхме 11 контроли, което никак не е малко. Що се касае до играта, имаше в някои срещи колебание, но общо взето за подготовката и игровия план не мога да кажа, че съм недоволен. Получиха се големи загуби, от което си личи, че имаме проблеми в защитен план и трябва да отстраним по най-добрия начин“.

„Нека не забравяме, че и основен футболист напусна нашата отбрана (Аймен Белаид) и това оказва влияние. Има и натрупана психическа умора във футболистите“.

„Вчера се изигра най-слабият ни мач (б.р. срещу Динамо Букурещ – 1:6). От собствен опит знам, че последните мачове преди да си тръгне отборът, тогава и мотивацията и физическата умора идва малко в повече. Затова вчера не съм доволен от начина, по който нашият отбор проведе мача“.

„От изиграните мачове не може всеки футболист винаги да е на ниво. Изиграхме почти един шампионат. Не се оплаквам, но това са много мачове в един цикъл и не може в един кратък период всички футболисти да са на ниво“.

„На футболистите, които ще бъдат основата на нашия отбор им се натрупа много игрово време. В 70 процента от мачовете основните футболисти играха добре, но има и мачове, в които те не могат да са на нивото, което всички очакват. В подготвителния период всеки има известен спад в играта си. Треньорският екип правим така, че основните футболисти да имат и по-малко игрово време. Експериментираме и със състава. Естествено, че като играем срещу един добър отбор като Динамо Букурещ някои да не могат да отговорят на класата на този добър отбор. Имаше и контузени футболисти и е естествено да има дисбаланс, защото не разполагаме с 30 равностойни футболисти. На нас ако ни липсват двама или трима от основния състав това се отразява на отбора. Нормално бе да не стои добре отборът в този мач“.

За представянето в различните мачове и по-специално съмненията в Румъния по адрес на Стяуа Букурещ.

„Не знам какво се съмняват за техния отбор, като беше тотално надигран. Мисля, че тотално бе надигран и отборът на Динамо Киев. Загубихме мача в последните минути. Тотално бе надигран и отборът на Гуанджоу на моменти и само детински грешки допуснахме. Това е подготвителен лагер, вярно се получиха ненормални резултати за нашия отбор, но не трябва да се забаравя, че ние се подготвяме. Не може да се вадят генерални заключения от тези мачове. Ще видим как ще изглеждаме в официалните мачове. Има стара треньорска поговорка, че който се представя и бие само в контролите, после губи в шампионата. Защо не се направиха генерални заключения като бихме Стяуа? Аз бях умерен в прогнозите си“.

„Феновете искат отборът да бие, но ние не играем с елементарни отбори, не можем да бием Стяуа, Динамо, Гуанджоу. Това са отбори от голяма класа. Разликата между нас и тях във всяко едно отношение е много голяма. Нека феновете бъдат спокойни. Ще видим как ще изглежда нашият отбор като започне шампионатът“.

„Не може да излезем и да избием всичко – Стяуа, Динамо Букурещ, Динамо Киев… Няма как да стане. Ами какво да кажат примерно Арсенал, които вчера до 20-ата минута падаха с 0:4?“

За селекцията и привличането на централен защитник.

„По принцип там изпитваме затруднения, виждате, че получаваме елементарни голове. В атакуващ план изглеждаме по много различен начин. Доволен съм, че има голямо израстване в отбора. Дори с по-класните отбори имаше моменти, в които не им позволявахме да изнесат топката. Трябва да работим за сигурността ни. Търсим да намерим подходящ футболист, този въпрос е отворена врата в нашия отбор“.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker