бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивТрибуна Пловдив TVФутбол

СНИМКИ И ВИДЕО: Хамза се завърна ударно, Ботев се справи с Литекс

Ботев победи Литекс с 2:1 и продължава с добрата си игра във втори пореден мач, след равенството срещу Лудогорец в Разград. Преди двубоят официално стана ясно, че Александър Александров вече не е спортен директор на отбора. Завърналият се след контузия тунизийски нападател Хамза Юнес откри в 9-та минута от дузпа, а след това отново тунизиецът покачи в 70-та. Десподов оформи крайното 2:1 в 73-та минута.

Ботев започва вихрено срещата и откри още в 9-та минута. Вандер беше грубо фаулиран от Иван Горанов и Цветан Кръстев отсъди дузпа, която беше реализирана от Хамза за 1:0.

В 13-та минута Вандер направи стархотен рейд, който завърши с центриране към Куртеан. Той отправи удар от воле, Пиргов боксира, но и Доре беше извършил нарушение срещу вратаря.

Само няколко секунди по-късно Куртеан прехвърли Пиргов. Топката влезе в мрежата на бившия вратар на ЦСКА, но голът беше отменен заради засада, която се видя на видео повторенията, че е несъществува.

Малко по-късно Минев намери Доре, конгоанецът се справи с трима играчи на Литекс и отправи удар, който Хамза опита да засече, но топката излезе в аут.

В 26-та минута Миодраг Йешич замени безумно слабият Иван Горанов и на негово място пусна Юрген Джазула.

В 40-та минута удар на Бенга от 5 метра беше блокиран от играч на Литекс.

В 44-та минута отново като по чудо не падна гол за Ботев. Анисе центрира чудесно към Хамза, който засече, но Илко Пиргов закова топката на голлинията.

В 48-та минута Литекс стигна до първото си чисто голово положение. Асприля отправи опасен удар, който беше уловен от Стаховяк. А след това последва и удар на Десподов, който не затрудни полският страж на Ботев.

В 55-та минута хубаво двойно подаване между Куртеан и Иршак завърши с удар на чехът от разстояние в аут.  Малко по-късно Вандер отправи опасен удар, но той излезе в аут.

70-та минута чудесен пробив на Йордан Христов, който пуска към Хамза, който на празната врата вкара втория си гол в мача – 2:0 за Ботев.

В 73-та минута Литекс намали. Сърмов сгреши фатално в центъра на терена Кирил Десподов отне направи рейд и прониза Стаховяк за 2:1.

В 76-та минута влезлият преди минути Георги Сърмов се контузи и беше заменен от Ромарио.

С тази победа Ботев събра 54 точки и е на 4 точки от втория ЦСКА, на който ще гостува в четвъртък. Литекс е остана трети също с 58 точки.

Ботев – Литекс 2:1

Голмайстори: 1:0 Хамза Юнес 9 мин. 2:0 Хамза Юнес 70 мин. 2:1 Кирил Десподов 73 мин.

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Александру Бенга, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Томаш Иршак, Абел Анисе, Александру Куртеан (Георги Сърмов 68 (Ромарио 76)), Вандер Виейра, Феребори Доре (Мариян Огнянов 59), Хамза Юнес

Литекс: Илко Пиргов, Страхил Попов, Николай Бодуров, Илия Миланов, Иван Горанов (Юрген Джазула 26),  Джемал Берберович, Румен Руменов, Александър Цветков, Момчил Цветанов, Кирил Десподов, Мирослав Манолов (Данило Асприля 46)

* Видеоклипът е качен от екипa на TribunaPlovdiv.bg в 720p HD качество, но YouTube ще го стартира с 360p. За да го стартирате с 720 HD качество е нужно едно кликване на “Настройки” (намира се на черната лента в дясно под клипа) и след това да изберете 720 HD.

ОЩЕ СЛЕД БОТЕВ – ЛИТЕКС:

TribunaPlovdivTV HD: Мъри: Трите точки срещу Литекс са златни, посвещаваме победата за Сашо Александров

Ботев „замрази“ поста спортен директор поне до края на сезона

TribunaPlovdivTV HD Джиджев: Оставката на Сашо Александров е приета, Ангел Палийски остава в клуба

TribunaPlovdiv TV HD: Спрокел: Имаме шанс да гоним третото място 

TribunaPlovdivTV HD: Хамза: Ще атакуваме третото място

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker