Ботев ПловдивФутбол

“Бебетата” на Ботев (Пд) проплакаха от мъка след втората поредна загуба на тима в Турция

Отборът на Ботев (Пд) допусна втора поредна загуба на лагера в Турция.

След понеделнишката загуба от Сабуртало с 0:2, този следобед “канарчета” отново трябваше да се примирят с поражение. “Жълто-черните” излязоха за единствената си проверка срещу български съперник в този период, но отново не успяха да намерят себе си и отстъпиха на втородивизионния Монтана с минималното 0:1. Единственото попадение в срещата реализира халфът на монтанчани Тодор Колев в 77-та минута.

За тази контрола треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров бе дал почивка на голяма част от своите титуляри – Иван Чворович, Цветомир Панов, Йордан Минев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Дуде Ндонгала, Диого Кампос и Тодор Неделев. Всички те имаха тренировка във фитнеса сутринта преди мача.

Това принуди треньорският щаб да използва много от своите юноши, взети в групата за лагера в южната ни съседка. Любопитното бе, че Ботев (Пд) завърши двубоя с 6-ма действащи юноши в тийнеджърска възраст – Симеон Симеонов, Димитър Калчев, Станислав Шопов, Крис Добрев, Здравко Жилов, Иван Василев.

В последния си спаринг от лагера в Турция Ботев (Пд) играе с арменския Пюник на 2 февруари (петък). Ден след това отборът потегля за България.

Срещата започна спокойно и за двата тима, които не се впуснаха в необмислени атаки в предни позиции, а решиха да действат плавно и да разиграват по-дълго време топката. В 13-та минута, след центриране отляво на атаката на Монтана, Атанас Илиев стреля с глава доста встрани от вратата на Кайзер.

60 секунди след това Кайзер не успя да изчисти добре топката и тя отново попадна в Илиев. Той опита прехвърлящ удар от малък ъгъл, но коженото кълбо не намери очертанията на вратата на пловдивчани. 6 минути по-късно Алваро Юлиано пробва шут от над 20 метра, но изстрелът му слаб и неточен.

В 37-та минута Густаво Афонсо излезе принудително от терена, поради контузия. На неговото място се появи юношата на “канарите” Станислав Шопов.

Минута преди края на първата част играчите на Монтана изпратиха добре топката в полето на Ботев (Пд) след корнер. Там “жълто-черните” не успяха да изчистят навреме и Йорданов стреля с глава. Топката обаче прелетя извън очертанията на вратата на Кайзер.

В 48-та минута дойде и първата наистина добра атака на Ботев (Пд). Тя се разви по десния фланг, след комбинация между Слави Шопов и Димитър Калчев. Последният пусна към Здравко Жилов в наказателното поле, който от десетина метра стреля мигновено към вратата на Монтана, но вратарят на втородивизионния отбор улови топката.

В 54-та минута Станислав Шопов стартира страхотна индивидуална акция, след като се освободи технично от противник в центъра на терена. След това младият играч опита извеждащ пас през защитата на Монтана, но топката не успя да стигне до откъсващия се Здравко Жилов. Три минути след това футболист на Монтана бе изведен сам срещу Кайзер и опита да прехвърли стража на “жълто-черните”. Той обаче остана на място и хвана топката.

Час след началото на срещата Здравко Жилов стреля от около 20 метра, но топката мина покрай левия страничен стълб на вратата на Монтана. В 73-та минута Милко Георгиев намери на добра позиция на границата на наказателното поле Серкан, който стреля в ръцете на вратаря на Монтана.

ГОООЛ Тодор Колев откри за Монтана в 76-та минута – 1:0!

Халфът на Монтана Тодор Колев шутира технично по диагонала удар в левия ъгъл на вратата на Ботев (Пд), с което даде преднина на своя тим.

4 минути след това Алваро Юлиано стреля от границата на наказателното поле с левия крак, но топката мина встрани от вратата на Монтана. В 83-та минута Пламен Димов намери с 40-метров пас Лазар Марин отляво в наказателното поле на Монтана. Левият бек реши да прехвърли вратаря, но топката излезе в аут.

Минута преди края на двубоя Серкан можеше да вкара красив изравнителен гол. Той получи хубав пас от Радо Терзиев в наказателното поле на Монтана, след което опита да центрира. Подването обаче бе нещо като удар от малък ъгъл, но топката не намери очертанията на вратата. Така Ботев (Пд) загуби втора поредна проверка на турска земя.

Стартов състави:

Ботев (Пд): Даниел Кайзер (Симеон Симеонов 68′), Лазар Марин, Здравко Дерменов (Димитър Калчев 46′), Димитър Пиргов (Пламен Димов46′), Радослав Терзиев, Серкан Юсеин, Алваро Юлиано, Густаво Афонсо (Станислав Шопов 37′), Крис Добрев (Здравко Жилов 46′), Стивън Петков (Иван Василев 58′), Милко Георгиев (Крис Добрев 81′)

22
Кайзер
24
Марин
31
Пиргов
18
Терзиев
19
Дерменов
10
Серкан
6
Алваро
9
Георгиев
93
Густаво
11
Добрев
20
Петков

Старши треньор: Николай Киров

Монтана: Мартин Орлинов, Стефан Цонков, Иван Михов, Владимир Айтов, Даниел Георгиев, Йордан Иванов, Антов, Тодор Колев, Борислав Балджийски, Атанас Илиев, Айкут Рамадан

В петък (02.02) пловдивчани приключват турската си одисея от проверки с мач срещу арменския Пюник. ще изиграе последната си проверка от лагера и тогава се очаква Киров да пробва основния състав за подновяването на първенството.

В досегашните си проверки на лагера момчетата на Николай Киров записаха по едно равенство – 2:2 с Раднички (Ниш), една победа – 1:0 с Олександрия (Украйна), и една загуба – 0:2 от Сабутало. В единствената си проверка в България пък Ботев (Пд) победи Марица с 3:0 в кв.Коматево.

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

ВИДЕО: Ботев (Пд) изпусна победата и започна с хикс контролите в Турция

Лайвскор: botevplovdiv.bg

Подобни

4 Коментара

  1. Като гледам съставите “бебетата” са били 3-4. Другите все от дъртите бебета!:::)))
    Звездата Пиргов и головата машина Стивън пак са играли ефективно? Браво. Все така да продължават.

  2. Ей и там ли се надушиха тото отборчетата?
    Ще е динамичен мач с непредвидима развръзка::::))))
    Между тези два отбора има интеррсна история, особено през последните 2-3 години! Феро…0-6…..миналата година 1-7…..абе гнусна картинка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker