Локомотив ПловдивФутбол

Симеон Райков: Няма нужда от мотивация за Ботев, когато видим феновете ни, това ни стига

Едно време ходих на стадиона, за да гледам Камбуров, сега играем заедно

Симеон Райков е сред най-постоянните футболисти на Локомотив Пд от началото на сезона. С 3-те асистенции, които има, крилото е футболистът, който създава най-много положения от отбора. Нападателят вярва, че той и съотборниците му ще зарадват феновете на Локомотив с победа в Битката за Пловдив. Преди Битката за Пловдив Райков говори за “7 дни спорт”.

– Симеоне, предстои дерби с Ботев, какво да очакват феновете?

– Какво друго да очакват освен победа. Всеки един от двата отбора иска победата така, че мачът ще е напрегнат, ще има доста страст и емоции.

– С каква тръпка се излиза в такива мачове?

– Вече имам едно градско дерби зад гърба си и мога да кажа, че усещането е уникално. Излизаш и виждаш феновете на Локомотив с какъв трепет и надежда те гледат и искат да ти кажат “Остави си сърцето и силите, за да бием”. В такива моменти нямаш нужда от никаква друга мотивация. Просто излизаш и даваш максимума от възможностите си.

– Има ли пряка зависимост между формата на отборите в момента и самият мач?

– Не, естествено. Това е дерби, в което е важно как влизат в мача двата отбора. Важно е не в каква форма си, а как подхождат играчите. Важно е да си концентриран и да си вкараш положенията, които ще имаш. Зарядът на мача също те води и ти просто не усещаш как си въвлечен в една страстна битка, в която последното нещо е формата ти.

– Съперникът ви обаче върви добре, а вие някак колебливо.

– Не искам да коментирам съперника, интересува ме ние как ще играем и разбира се, да излезем крайни победители и да зарадваме нашите фенове, които ще ни подкрепят от първата до последната минута на мача. В тези мачове винаги има напрежение и каквото има да се случва между отборите, то става въпреки формата и класирането в момента.

– Какво е настроението в отбора в този момент?

– Различно, но стане ли дума за дербито, всички ясно си даваме сметка, че и дума не може да става за друго освен победа на Лаута. Знаете ли, дори не е нужно много да си говорим за мача. Понякога и без да изричаш нещо на глас, е ясно за какво става въпрос.

– Какво е вашето лично обяснение за колебанията в играта и резултатите ви?

– Вече всичко е наред. Да, имахме някои лоши мачове. Като цяло не искам да коментирам, не мисля, че е моя работа да си давам аз мнението. Имаме си шефове и те трябва да говорят. Да се надяваме, че вече ще вървим по-добре и всичко ще е наред.

– Как се чувствате при новия треньор Ераносян?

– Мисля, че всички са наясно с възможностите на господин Ераносян, и не смятам, че аз трябва да го оценявам. Същото важи и за Илиан Илиев. Има си други хора, които трябва да дават такива оценки.

– По-добър ли е Локомотив от миналия сезон?

– В нашия отбор има събрани на едно място много добри футболисти. Така че според мен имаме потенциал да се класираме напред в първенството. Не мисля, че нивото ни е да сме 7-и или 8-и. Реално сме за първата шестица.

– От това, което показват другите отбори в Първа лига, можете ли да стигнете и още по-напред от това, което казвате?

– Ние нямаме поставени конкретни цели. Играем без напрежението да гоним задължително определена позиция, така че защо не. Локомотив не е отбор, който трябва да се задоволява с малко.

– Вашето лично представяне на какво ниво е според вас?

– Надявам се да играя добре. Все пак още съм нов в отбора и искам да повиша още формата си, за да съм полезен на отбора.


– Завърнахте се в отбора, добре ли се чувствате?

– Да, определено. Помня как като малък ходех на мачовете, за да гледам Мартин Камбуров и Ванчо Траянов, а сега имам честта да съм рамо до рамо с тях. Така че да, тук се чувствам много добре и нямам никакви оплаквания.

– Ако получите оферта, преди да изтече договорът ви с клуба, и тя е от по-силен тим?

– Не, вижте, искам да играя за Локомотив и това е факт. Това има значение. Чувствам се щастлив в Локомотив.

– Има ли плавен преход на поколенията в отбора?

– Разбира се. Локомотив е изграден от опитни и добри футболисти и млади момчета, които искат да достигнат нивото на опитните.

– Какво мислите за останалите отбори в Първа лига?

– Лудогорец е най-добрият български тим. Те са с няколко класи над останалите отбори. Има и една група от равностойни тимове.

Подобни

2 Коментара

  1. Време е да бъде налаган повече на терена. Илиян правеше грешката да не го пуска, а той е играч, който трябва да е на терена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker