бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Само в TribunaPlovdiv.bg: Испански фотограф дари архивни снимки на Ботев

Испански фотограф от местна медия е пристигнал днес в Пловдив, за да дари на Ботев архивни снимки от двубоите на „канарчетата“ с Барселона през 1981г., научи репортер на TribunaPlovdiv.bg.

Фоторепортерът бил да огледа клубната база на Ботев Пловдив в Коматево и да даде на ръководството на Ботев снимки от паметните двубои с испанския гранд Барселона, това разкрия той пред нашата медия. Повечето снимки са на легендата и носител на „Златна обувка“ Георги Славков. Бенкса реализира в първия двубой между Ботев и Барселона гол в 83 минута при загубата на пловдивчани с 4:1.

Реваншът се играе на 30 септември 1981 г. пред рекорден брой зрители на “Голямата къща”. В 35-тата минута Георги Слаков отново блясва след гениално изпълнение на пряк свободен удар. С този гол „канарчетата“ печелят срещата с 1:0. През същата година Бенкса става носител на „Златната обувка“ като отбелязва 31 гола в „А“ група.

botevbarselona80ka

Испанският фотограф е очарован от условията, които се предоставят на детско-юношеската школа и първия отбор. Малко след посещението му на „Футболен комплекс Ботев 1912“, той се оправи към стадион „Христо Ботев“. Испанецът направи една обиколка на строежа на бъдещия ултрамодерен стадион и направи няколко снимки. Самият той сподели, че сега ще се оправи към гребната база и стадион „Пловдив“, за да се запознае с всички спортни съоръжения в града.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. С кой спортни съоръжения ще се запознае? С недостроения стадион Христо Ботев, с тънещия в разруха стадион Пловдив, с полустадион Локомотив или с джунглата на стадион Спартак? Да не пропусна спортната зала Колодрума която също е замразена. Най-добре да го заведете на стадиона на Маричката. Там след базата в Коматево е най-здравото съоръжения в тънещия в спортна разруха Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker