бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Почина бивш играч на Ботев

На 59-годишна възраст този свят напусна Ангел Калбуров, железният ляв бек на Ботев и ЦСКА за последно водеше деца от школата на “армейците”.

Калбуров е роден в Пазарджик, но започва в мъжкия футбол от Димитровград. През сезон 1977/1978 преминава в Ботев, където е несменяем титуляр на левия бек в златните времена на “канарчетата”. Само един сезон Калбуров играе за Ботев и още следващия е привлечен в ЦСКА, където играе от 1978 до 1982г. Три пъти е шампион с “армейците”. Преминава в Сливен и завършва кариерата си в Академик София.

След края на кариерата си е треньор в школата на “армейците”, като е най-успешния наставник в последните години. 5 титли от градското първенство, двукратен републикански шампион и носител на Купата. Над 12 негови играчи се състезават в професионалния футбол.

Погребението е утре от 11:30ч. на Централните софийски гробища.

1976-1

Играчите на Ботев през сезон 1977/1978 преди един от най-паметните мачове на тима срещу Левски спечелен с 4:1 на стадион “Пловдив”, тогава “9-ти септември”. Ангел Калбуров е първият от правите отляво.

Сякаш прокоба тегне над играчите, които са играли в Ботев през сезон 1977/1978. Георги Славков ни напусна в началото на годината, преди години в катастрофи загинаха Александър Иванов и Антон Милков, а Атанас Гаръбски също си замина млад.

Екипът на TribunaPlovdiv.bg изразява своите съболезнования на семейството на Ангел Калбуров.

Поклон пред паметта му!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. Александър Иванов, бащата на Гонзо, не загина в катасрофа, а го заклаха едни цигани за пари. Това беше през 1990.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker