бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Пловдив не е бил с 2 отбора на полуфинал от 1985 г.

Този сезон се стигна до нещо невиждано от почти 30 години насам -Пловдив ще има 2 представителя на полуфиналите за Купата на България. За последно на тази фаза градът под тепетата е класирал два тима през сезон 1984/85. Тогава Ботев отпада след две загуби от Левски -с 2:3 и 0:2, а ЦСКА елиминира Локомотив (Пд) с победа от 4:0 като гост и загуба с 2:3 като домакин. Два полуфиналиста от Пловдив е имало общо в 6 сезона.

В три от тях това са Ботев и Локомотив, в два Ботев и Спартак, а в един Локомотив и Спартак. В единствения сблъсък между Локо и Спартак (през 1960 г.) победителят е излъчен чрез жребий, тъй като това следва по регламент, когато двубоят завърши наравно. Другото пловдивско дерби, което се е състояло на тази фаза, е между Ботев и Спартак през 1962-ра, когато „канарчетата” стигат до финала и взимат Купата.

“Меридиан мач”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker