Локомотив ПловдивФутбол

Отсъствието на МК, и две принудителни смени, не спряха Локомотив за първи три точки в Първа лига

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна сезона в Първа лига с изключително важна победа над Етър (Велико Търново).

Срещата се игра на градският стадион в Ловеч пред по-малко от 1 000 зрители, като по-голямата част от тях бяха запалянковци пропътували пътя от Пловдив, за да подкрепят “смърфовете”.

Преди срещата, капитанът на “смърфовете” Мартин Камбуров бе изваден от групата на отбора, след като е обявил пред собственика на тима Христо Крушарски, че не желае да играе след като е имало забавяне на заплатите (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК).

Веселин Марчев и Дани Кики бяха реализаторите за пловдивчани, докато за символичните домакини се разписа Цветомир Тодоров.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на Локомотив Пловдив Аян Садъков, който почина в началото на месеца.

Още в първата минута, Димо Атанасов си извади жълт картон още с първото докосване на топката след грубо влизане в краката на Пламен Крумов.

До 22-ата минута двата отбора не успяха да създадат нищо интересно пред двете врати. Лоша новина обаче получи старши треньора на гостите Войн Войнов, на който му се наложи да замени Димитър Везалов заради контузия, като на негово място влезе Димитър Велковски.

В следващата атака, “черно-белите” отправиха първи опасен удар, дело на Дани Кики. Пет минути след това, Кики пусна страхотен пас към Веселин Марчев, но Кирил Акалски прецени добре ситуацията и улови кълбото.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Все пак Локомотив Пловдив успя да вкара първия гол в срещата. Автор на попадението бе Веселин Марчев, който получи много добро извеждащо подаване по въздух от Ванчо Траянов. Марчев овладя на гърди и с лекота вкара топката в мрежата на Акалски за 1:0.

В 39-ата минута Илко Пиргов бе на прага да направи ужасяваща грешка, след като си пое топката по много лош начин и само късметът го спаси от гол в неговата врата.

В добавеното време на първата част, Дани Кики разигра добре с Пауло Серджо, след което капитанът на “смърфовете” с фамозен фалцов удар от извън наказателното поле матира Кирил Акалски за 2:0.

Така първото полувреме завърши с преднина от два гола за “черно-белите”.

Начало на второто полувреме!

Втората част започна с леко предимство на символичните домакини. В 61-ата минута, Пауло Серджо от половината на гостите подаде по въздух към Веселин Марчев, но отново бързата реакция на Кирил Акалски предотврати нов гол във вратата на Етър.

Буквално в следващото подновяване на играта, Серджо бе фаулиран и получи контузия, което доведе до втора принудителна смяна в състава на гостите, след като Стефан Йевтовски се появи на терена.

Димо Бакалов показа сериозна упоритост в единоборство с Александър Александров, качи топката на главата на Дино Мартинович, който от много близко разстояние не успя да покачи на 3:0. Последва атака на съперника, но Илко Пиргов улови.

Ивайло Марков в 70-ата минута също можеше да напусне терена след като му бе разбит носа, но за щастие не се стигна до трета принудителна смяна.

Етър намали резултата в 83-ата минута. Стефан Йевтовски си поведе топката вместо да изчисти, което доведе до фаулиране на притивников играч пред наказателното поле на Локомотив. Последва отсъждане на пряк свободен удар, зад който застана Цветомир Тодоров, който с прекрасен удар матира Илко Пиргов за 2:1.

След като “черно-белите” допуснаха попадение, отборът на Войн Войнов се затвори като рискува изключително много за дадените добавени четири минути добавено време. Все пак до нов гол не се стигна и Локомотив Пловдив записа първи три точки за новия сезон в Първа лига.
Стартови състави на двата отбора:

Етър: Кирил Акалски, Венцислав Василев, Веселин Минев, Иван Скерлев, Димо Атанасов, Александър Александров, Румен Руменов, Желев Ивайлов, Яни Пехливанов, Стефан Неделчев, Тодор Колев

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

12
Акалски
21
Василев
4
Минев
4
Скерлев
30
Атанасов
25
Александров
8
Руменов
20
Пехливанов
17
Ивайлов
10
Колев
11
Неделчев

Резерви: Христо Иванов, Джихат Кямил, Иван Петков, Кольо Станев, Мартин Станкев, Махаил Минков, Цветомир Тодоров

Старши треньор: Иван Тасев Вутов

Локомотив (Пд): Илко Пиргов, Пламен Крумов, Ивайло Марков, Пламен Николов, Димитър Везалов, Ванчо Траянов, Пауло Серджио, Веселин Марчев, Дани Кики, Дино Мартинович, Димо Бакалов

1
Пиргов
15
Везалов
44
Марков
6
Николов
71
Крумов
17
Траянов
20
Серджо
10
Марчев
77
Мартинович
27
Бакалов
93
Кики

Резерви: Мори Диао, Димитър Велковски, Стефан Йевтоски, Янко Ангелов, Aрхан Исуф, Мартин Камбуров

Старши треньор: Войн Войнов

Главен съдия: Ивайло Стоянов

Войнов шокира: Камбуров е с проблем в крака – затова не игра!

Войнов шокира: Камбуров е с проблем в крака – затова не игра!

https://www.tribunaplovdiv.bg/%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B2%D1%82-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D0%B4-02-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8/

Войнов шокира: Камбуров е с проблем в крака – затова не игра!

Подобни

2 Коментара

  1. Играем много добре като се сетя как завършихме сезона.Илко Пиргов си е отново под съмнение във всяка ситуацията но играем добре без Камбуров.Нещо което винаги съм твърлял,че да играе целия отбор само за него е огромна грешка.Вижда се и сега че момчетата играят спокойно без да има кой да ги псува :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker