Локомотив ПловдивФутбол

В лагера на Локомотив (Пд) няма място за притеснения, оставащите две контролите на тима са “под въпросителна”

В лагера на Локомотив (Пд) в курорта Каратепе в Турция всичко е спокойно и нормлания тренировъчен процес на “смърфовете” продъжлава по план.

Както е известно снощи (15.07) около 21:30ч. б.в. в Турция бе извършен опит за военен преврат. Правителствените сили обаче, подкрепящи премиера Реджеп Ердоган успяха да отласнат превратаджиите и към момента (11:00ч. б.в.) ситуацията в южната ни съседка излежда спокойна.

След военния преврат в Турция – ситуацията се нормализира, задържани са повечето от организаторите (обновена)

Курортът, в който са отседнали “черно-белите”, се намира на около един час път от Истанбул, която е една от горещите точки на опита за сваляне на демократично избраното правителство, начало с Реджеп Ердоган.

„При нас е спокойно. Даже доста късно научихме новината. Нека семействата на футболистите, феновете ни да са спокойни. Никой от персонала на хотела не коментира ставащото в Истанбул и Анкара. Притеснявам се единствено дали ще можем да изиграем предвидените две контроли до края на лагера ни”.

“Ако те се провалят, това доста ще попречи на подготовката ни. Надявам се нещата бързо да се успокоят, да изиграем мачовете си и да се приберем живи и здрави в България в сряда“, сподели старши треньорът на Локомотив (Пд) Илиан Илиев от Турция за в.”Марица”.

За Локомотив (Пд), по време на подготвителния лагер в Турция, остават още 2 конторли – на 18-ти юли срещу Ал Ред от Саудитска Арабия, както и ден след това. За втората проверка обаче все още се търси съперник.

Поради кризисната ситуация в Турция обаче се появиха мнения, както от самия клуб, така и от някои фенове, че последните две контроли може да не бъдат изиграни.

За това обаче все още няма потвърдна информация!

По послена инфорамция  TribunaPlovdiv.bg научи, че Турция затоври своето въздушно пространство от България до Истанбул!

Това е районът Мармара, който се простира от границата с България и Гърция през Истанбул и Проливите до Бурса.

Този район е затворен за граждански полети до 21:05 часа днес (18.05 по Гринуич), съобщи Анадолската агенция, цитирайки турското управление на полетите.

Това означава, че всички летища в района, включително тези на най-многолюдния турски град, няма да работят до късно тази вечер.

Мармара е най-малкият по площ административен район на Турция, но и най-гъсто населеният – тук живеят близо 30% от жителите на страната.

Над Мармара преминават и част от най-натоварените транзитни трасета за полети от Европа към Близкия изток и Азия.

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker