Ботев ПловдивФутбол

Мъри вдигна мерника на двама от чужденците

Спортно-техническият щаб на Ботев Пд начело с треньора Станимир Стоилов е вдигнал мерника на няколко от чуждестранните футболисти в отбора. На мушката на наставника са попаднали словенският защитник Елведин Джинич и холандското крило Луис Педро, разбра „7 дни спорт”. На Колежа не са доволни от представянето им от началото на сезона. Поради тази причина треньорският щаб на жълто-черните все по-сериозно обмисля възможността да се раздели с тях през зимната пауза. Единственият шанс на Джинич и Педро да останат в отбора е, ако до Нова Година покажат значително по-добро представяне в мачовете от „А” група.

Бившият словенски национален защитник акостира на Колежа през лятото като свободен агент, след като приключи взаимоотношенията си с белгийския Шарльороа. Мъри и компания се надяваха, че в негово лице отборът ще си осигури сериозен конкурент на Сивард Спрокел и Бобан Грънчаров. На този етап обаче 28-годишният словенец не успява да се пребори за място в титулярния състав, а дори в случаите, в които получава шанс за изява, той се представя на приливи и отливи. Както вече писахме, в щаба на Ботев обмислят да преотстъпят Луис Педро за 6 месеца в сателита Раковски, където ще играе редовно и ще има възможност да разгърне потенциала си, след което да се завърне на Колежа. И при холандеца, и при Джинич обаче има сериозни шансове да им бъде предложено разтрогване на договорите по взаимно съгласие през зимата. Другата опция е те да бъдат пратени под наем в Раковски. Джинич акостира в Ботев Пд като свободен агент, докато за Педро пловдивчани платиха 100 000 евро на холандския Хераклес Алмело. Поради тази причина на Колежа ще предпочитат да бъде намерен нов отбор за холандското крило, където да бъде продаден, ако Мъри в крайна сметка реши да се откаже окончателно от услугите му. От голямо значение за статута им Ботев Пд ще бъде зимната селекция, която Канарчетата ще успеят да направят, привличайки набелязаните футболисти.
”7 дни спорт”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker