Локомотив ПловдивФутбол

Муса: Първа лига е сред най-трудните в Европа! Доволен съм от избора си

Нигерийският футболист Муса Мохамед заяви, че се наслаждава на престоя си в Локомотив (Пловдив) и на мачовете в българското първенство. Десният защитник е преотстъпен на Лаута от турския Истанбул Башакшехир, но е национал на своята страна и се надява да попадне в списъка на Суперорлите за Мондиал 2018.

“Като всяко ново преживяване и това ти отнема известно време, за да се адаптираш. Но благодаря на Господ, защото изглежда, че съм намерил пътя ми в момента и съм щастлив. Най-добрата българска лига всъщност е една от най-трудните в Европа, защото има много технични футболисти, както и играчи, които винаги са готови за битки. Така че съм напълно доволен към момента, казва Муса Мохамед пред вестник dailytrust.com.ng.

Муса Мохамед има 11 мача за черно-белите от Пловдив, но отборът като цяло не се представя добре и след 6 поредни мача без победа в края на есенния дял от шампионата заема 10-о място с 23 точки.

Футболистът е бил капитан на юношеския национален отбор на страната в един от най-важните моменти: спечелената Световна титла за юноши до 17 години през 2013-а година.

“Отборът наистина беше много специален, направихме история на турнира в ОАЕ. Имаше много талантливи играчи в отбора. За нас от една страна беше огромен опит, а от друга донесохме сериозен трофей за Нигерия и радост за всички нигерийци, казва още бранителят на Локомотив (Пловдив).

Нигерия е в група с Аржентина, Исландия и Хърватия на Световното в Русия, но защитникът е уверен, че тимът им има сили да преодолее този етап.

“Е, говорим за Световното първенство, където няма слаби отбори и групи. Но сегашното поколение нигерийски играчи включва хора с много сериозен опит, а и играят в големи отбори в Европа. Знаем какво да очакваме. Лично аз вярвам, че ще се представим впечатляващо, казва още Муса.

Самият Муса Мохамед не е сигурен за националния отбор и журналистът го пита дали се чувства пренебрегнат, както и дали има други пренебрегнати от треньорите футболисти.

“Това решение е на треньорите. Нигерия е благословена с много талантливи играчи, които имат всичко необходимо, за да имат претенции. Но за съжаление, не всеки може да влезе. Лично за мене е чест да играя за нашата страна и съм готов да я представям в която и да е точка на света, завърши бранителят, който играе като преотстъпен от Истанбул Башакшехир на Локомотив (Пловдив).

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker