Локомотив ПловдивФутбол

Мигел Анхел Луке пред TribunaPlovdiv.bg: Дойдох в Локомотив (Пд), за да израсна като играч!

В началото на тази седмица 26-годишният испански полузащитник Мигел Анхел Луке парафира договор за 1.5 година с тима на Локомотив (Пд). Трансферът е първи за старши треньора Едуард Ераносян по време на неговия втори период начело на отбора.

Минути след като сделката стана официална, екипът на TribunaPlovdiv.bg говори с футболиста, опитвайки да разбере малко повече за футболния му път до момента, настроенията в новия клуб и перспективите в неговата кариера.

Ето какво каза испанецът пред нашия екип:

Мигел, как се стигна до трансфера ти в Локомотив (Пд)?

Бях свободен агент. И моят мениджър Иван Мачта, в съдействие с Ники (бел.ред. – спортният мениджър Николай Жейнов), ми предложиха да дойда в Локомотив (Пд). Истината е, че проектът ми се видя впечатляващ. Една стъпка напред в моята кариера. И веднага щом ми предложиха Локомотив (Пд), реших да дойда.

Какво очакваш от престоя си в клуба?

Очаквам да помогна на отбора да върви напред. Очаквам да се забавлявам и да придобия нов опит като играч. Разбира се, и головете са важни, ще работя здраво, за да помагам на тима.

Какво знаеш за Локомотив (Пд)?

Говорили са ми все хубави неща. Най-вече Ники, който е от България. Един много добър клуб, където опитват да правят нещата по правилния начин. Опитват да се борят на всички възможни фронтове. Един стабилен клуб, което всъщност ме мотивира да дойда тук.

Познаваш ли някои от играчите в тима?

За съжаление не познавам нито един от играчите. Малко по малко ще опитам да се запозная с обстановката в клуба.

Какво знаеш за футбола в България?

Знам, че този футбол тук е един микс между футбола в Унгария и Румъния – там, където съм играл за Академия Пушкаш и Рапид Букурещ. Познавам някои български отбори като Лудогорец, Левски и ЦСКА. Берое и Локомотив (Пд) също ги знаех отпреди това. Познавам Лигата, тъй като когато бях в Букурещ по малко следях мачовете по телевизията и резултати във вашето първенство.

Коя е любимата ти позиция на терена?

Моята позиция е като полузащитник. Може би като “номер 10”. В средата на терена. Но треньорът ще реши. Може да ме сложи и другаде, за мен не е проблем.

Винаги ли си играл на тази позиция в своята кариера?

Да, като професионалист винаги съм играл в средата на терена. Играл съм и като типичния “номер 8” като вътрешен полузащитник.

Разкажи ни как започна да играеш футбол?

Аз съм от каталунския град Сабадел. Започнах да играя футбол в кварталния отбор, като повечето деца по света. След това на девет години се присъединих към тима на Еспаньол, в една от юношеските им категории.

И после, как се разви твоята кариера?

В Еспаньол прекарах три години, преди на дванадесет години да отида във Виляреал. При тях се подготвях до 18-та си година. Малко по-късно се присъединих към тима на Барселона Б. Когато бях във Виляреал, Луис Енрике (бел.ред. – настоящият наставник на Барселона) следеше изявите ми и малко след това ме привлече в школата на “каталунците”. Тогава Енрике беше треньор на Б отбора на Барселона. Той ме пожела, а за мен това бе една много добра възможност да играя в един от най-добрите отбори в света. Подписах с Барселона Б и там прекарах една година, в която спечелихме промоция за Сегунда дивисион.

Следва трансфер в Алмерия…

Да, играх една година за Алмерия. През сезон 2010/2011г., когато отборът беше в Примера дивисион. След това преминах в Атлетико Мадрид Б. Отново бях там за година, но играх за втория отбор на тима. Симеоне непрекъснато ме викаше да тренирам с първия тим. След това дойде предложение от Унгария и за първи път излязох да играя в чужбина. Отидох в академията на “Пушкаш”. След това се върнах в Испания – в каталунския отбор Хоспиталет, който беше в Сегунда дивисион на испанския футбол.

Разкажи ни за престоя си в Рапид (Букурещ).

Присъединих се към румънците през миналия сезон. Там прекарах един сезон. Но отборът фалира и трябваше да се разделим. Сега съм в Локомотив (Пд).

Какви са твоите лични цели с новия ти отбор?

Искам да се представя добре. Да израсна още като играч. Да проявя своите качества, с които да помогна на отбора. Да му помогна да печели мачове. Желая да се превърна в един важен играч за тима и за треньора. И най-вече да продължа кариерното си развитие.

Имаш ли желание отново да играеш в чуждестранен отбор някой ден?

В момента се радвам, че съм в Локомотив (Пд). Че подписах с този голям клуб. Ще видим какво ще стане или няма да стане в бъдещето. Сега мисля само за настоящето.

Още по темата:

Трениран от Пелегрини, Луис Енрике и Гуардиола дойде в Локомотив (Пд), след като отказа на Катания!

Мигел Анхел Луке: Дойдох в един от най-популярните клубове в България!

Мигел Анхел Луке подписа с Локомотив Пловдив

Мигел Анхел Луке вече е на Лаута!

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker