бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Мартин Камбуров: Невинен съм, съвестта ми е чиста (интервю)

Голмайсторът на Локомотив Мартин Камбуров даде интервю пред “Тема спорт” за представянето си, бъдещето на Локомотив, проблемите с черното тото и това дали мисли да се отказва.

Мартине, какво ще е бъдещето на Локомотив през пролетта?

– Засега няма никакво развитие около намирането на нов собственик, така че нещата си остават постарому. Доколкото знам, има някакви срещи, водят се разговори, но няма нищо конкретно. Трудно е във време на криза. Със сигурност това безвремие в Локомотив не е добре. Неяснотата е най-лошото нещо за един клуб. А сега трябва да се правят лагери, селекция…въобще не се знае какво, как и защо. Объркано е, но нямаме друг избор. Съобразяваме се с нещата, стискаме зъби и продължаваме напред.

Всичко това може ли да те откаже?

– Не, не, напротив. Не съм си тръгнал, че ще остана и за пролетта. Стига де се намерят хора, които да продължат да помагат на Локомотив, ще се справим. А аз мисля, че ще има такива хора. Локомотив Пловдив не заслужава такава съдба.

Какво очакваш от представянето на отбора през пролетта?

– Дай Боже, ако се запази същия състав и момчетата не се разбягат, да продължим в същата възходяща линия от края на есенния дял. Все пак неяснотата по-младите ги плаши. Нормално е да искат да си търсят бъдещето някъде на по-сигурно място. Но ако отборът се запази на 90% мисля, че с няколко победи през пролетта ще запазим мястото си в “А” група, което ще е основната ни цел. Всички сме наясно какво ни чака, ако не се намери нов собственик.

Ако нещата с финансирането бяха наред, къде виждаше Локомотив? Сега три кръга преди края на редовния дял изоставате на осем точки от шестото място.

– С помощта на вярната ни публика можеше да повторим постижението си от миналата година и да сме пак в горната половина на класирането. Потенциала го имаме. Липсваше ни обаче президент и стабилна основа. Трябва и отбор, и време, за да стане. Но реалността е друга – ще се борим да не изпаднем.

Виждахте ли още бъдеще за Локомотив с Константин Динев?

– Не искам да коментирам това лице. Нищо не искам да говоря за него.

Докъде стигнаха нещата с черното тото? Какво знаеше ти и каква е твоята истина?

– Води се някакво разследване. Ще ни повдигат ли обвинения, ще ни спират ли правата…не знам, а и нищо не мога да кажа. Все пак нека свърши всичко и после ще говорим по-подробно.

Притеснен ли си от всичко това и как го приемаш?

– Притеснен не, но лошото е, че съм градил толкова години име и някой се опитва сега да ме очерни. Но това не важи само за мен, а и за всички колеги, които са замесени – Тунчев, Котев…

Вероятността да не играете напролет, както сам казваш – да ви спират правата не е малка.

– Да, има някаква вероятност, но ще видим какво ще се случи. Сега не искам да го говоря.

Чиста ли е съвестта ти?

– Да, разбира се. Аз съм невинен и това мога да кажа само в моя защита по случая на този етап.

Смяташ ли, че някой опитва да оневини себе си по този начин?

– Не искам да коментирам повече темата. Има си съд, прокуратура, процедури…

Защо пловдивските отбори – Ботев и Локомотив, все не уцелват със собствениците? Тъкмо леко се надигнат и бързо падат.

– Не знам. Може би е някаква орисия. За жалост нещата не се получават. Такава ни е съдбата. И двата отбора имат велики публики и не заслужават такава участ. Ние не искаме огромни финанси като в Лудогорец например, а едни нормални условия за работа и за развитие. И Локомотив, и Ботев са отбори с традиции и са дали толкова много известни футболисти на България. Жалко е това, което се случва.

За купата ще срещнете Локомотив София на 1/4 финалите. Може ли да мечтаете за нещо по-сериозно в турнира?

– За нас важното е отборът да остане в “А” група, а всичко друго е добре дошло. Ако не се намери нов собственик до началото на подготовката, ще бъде тежко напролет.

Купата на България е трофей, който не си печелил…

– Да, така е, но ще е много трудно. Гледам реално на нещата. Локомотив София този сезон показа израстване, победи ни с 4:0 на “Лаута” в последния кръг. Приоритет ни е първенството, защото, ако изпаднем в “Б” група, ще стане още по-сложно.

Замислял ли си се с какво ще се занимаваш, след като окичиш бутонките на пирона?

– Цял живот съм се занимавал с футбол и мисля да остана в тази сфера. Дали ще е като треньор или ръководител времето ще покаже. Не съм мислил още. Аз не бързам. На 34 съм, но мога да играя още. Чувствам се добре, нямам контузии. Като видя, че не ставам, сам ще се откажа. Няма да чакам някой друг да ме кара да спирам. А пък и виждате, че повече от 50% от головете на Локомотив през есента съм ги вкарал аз, така че не мисля да се отказвам. Имам с какво още да помогна на отбора. Дали ще е една или две години, но ще играя още.

Може ли ЦСКА, където започна сезона, най-накрая да спре Лудогорец в битката за титлата?

– Стойчо Младенов е способен, направи силен отбор. ЦСКА има леко предимство, но битката ще е много интересна. Дано всичко се реши на терена.

Тема спорт

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker