бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Марков: Ботев има сили да се опълчи и да победи лидерите, няма база за сравнение между Ботев и Локо

Спортният директор на Ботев (Пловдив) Георги Марков смята, че отборът има силите да се бори с лидерите в шампионата и дори да ги победи. Марков отказа да коментира имената на различни играчи, които се спрягат за трансфер в Коматево, но все пак намекна, че клубът може да вземе и българин, и чужденец. Марков заяви пред в.”7 дни спорт”, че в Ботев се работи много по-лесно, отколкото в Локомотив (Сф). Директорът подхвана и сегашните началници в “Надежда “, като обясни, че няма как Льосков и Касев да искат да издържат клуба, а нямат два лева в джоба.

Г-н Марков, какъв е коментарът ви за мача на Ботев срещу Берое в Стара Загора?

Играхме добре и си заслужихме точката. Щом техният вратар стана играч на мача, значи можем дори да съжаляваме, че не си тръгнахме с пълния актив от точки. Нека да не забравяме, че имахме няколко доста сериозни възможности да отбележим. И домакините имаха своите положения, но като цяло мачът беше на добро ниво с интересни ситуации и пред двамата вратари. Мисля, че на нашия отбор му трябва още малко време, за да започне да побеждава и в такива равностойни мачове.

Доволно ли е ръководството от работата на новия треньор Ермин Шиляк?

Да, естествено. Той е млад треньор с нелоши идеи и разбирания за съвременния футбол. Шиляк работи добре и всичко с него е наред.

Защо се спряхте точно на него при избора на нов треньор?

А защо не? Млад е, съвпадат ни възгледите за играта, работи му се и не е с високи финансови претенции.

Да не би именно финансовите му изисквания да са сред основните фактори, повлияли на решението за назначението му?

Не, имаше и варианти за български треньори. Дори някои от тях бяха с неговите изисквания. Но имаше и наши специалисти, които поставиха финансови изисквания, сякаш са световно признати треньори. На този етап Шиляк се справя според нашите очаквания, гласувано му е абсолютно доверие, а и има шест месеца спокойствие, в които да докаже своя потенциал. Ако отборът върви според предварително начертания план, значи и треньорът е добър, ако не потръгнат нещата -тогава ще се мисли за неговото бъдеще.

Остава седмица до затварянето на трансферния прозорец, ще има ли нови футболисти в отбора?

Най- вероятно ще има още привлечени футболисти, ще видим какво ще стане тази седмица.

Сам знаете колко се спекулира с имената на Владислав Романов и Емил Гъргоров.

Да, знам и какво от това, нека си се спекулира. Няма да кажа нищо по темата, за да не захранвам нова порция спекулации.

Българи, играли и играещи у нас, ли ще са трансферите на Ботев?

Това е провокативен въпрос. Не знам, може и от българи, може и от чужденци, а може и от двете.

На кои позиции ще се привличат нови играчи?

Имаме нужда от още класа в халфовата линия и в нападение. Това са невралгичните ни зони, в които сме насочили усилия да ги подсилим.

Как стоят нещата с финансовото обезпечение на Ботев?

Всичко е наред, клубът е подсигурен финансово. Всичко се плаща редовно, разбира се, не разполагаме с неограничени финансови възможности, не можем да си позволим например големи трансфери. Ще разчитаме и на млади юноши от нашата школа.

Какъв е потенциалът на този отбор според вас?

Аз виждам Ботев сред първите 4- 5 отбора в първенството. Можем да се опълчим на лидерите и дори си мисля, че можем да ги победим.

Завърнахте се в Ботев това лято, бързо ли приехте да станете спортен директор на клуба?

Бързо, бързо, има-няма за един ден се случиха нещата. Ботев е дал изключително много за кариерата ми на играч. Освен това най- важното е, че обичам този клуб и затова съм в него сега и като ръководител.

На какъв етап е строежът на стадион “Христо Ботев”?

Ами надявам се скоро да се поднови строежът поне на две от трибуните. Бавно става, но такава е действителността.

Бихте ли направили сравнение на работата си като ръководител тук, в Ботев, и в Локомотив (София)?

Е, то няма никаква база за сравнение между двата клуба. Тук се работи много по-лесно и по-добре. Собствеността на клуба е ясна, знае се кой кой е. Докато в Локомотив години наред не се знаеше каква е собствеността на стадиона, а и на прилежащата база. Там проблемите бяха и с финансирането на клуба, знаете имаше и големи задължения.

Изминаха няколко кръга от настоящия шампионат в “А” група, какво е нивото му?

По-добро е от миналия шампионат. Самата формула го прави по-интересно, а и сега има много равностойни отбори.

Изненадва ли ви добрият старт на Левски? 

Не, защото Левски е гранд и беше ясно, че рано или късно отборът ще тръгне нагоре. Не съм изненадан, имат си добра политика, налагат млади българи и нещата им се получават добре.

Кои отбори ще са претенденти за титлата тази година?

Лудогорец е основен фаворит, но Левски и Литекс също ще се включат в битката. Очаква ни интересен шампионат. Разградчани имат много добри играчи, но и другите два отбора вървят добре, така че ще видим.

Следите ли разпада на бившия ви клуб Локомотив?

Да, неприятна ситуация. Но така ще е, след като се допускат случайни хора да стават собственици във футбола ни. Не знам откъде се появиха тези двамата Касев и Льосков. Как въобще искат да са собственици на клуб, без да имат два лева в джобовете. Те много хора искат много неща, но малко са тези с възможностите. Кристиян Добрев беше събрал добри играчи и нелош отбор, но идват и го уволняват, назначават някакъв Аспарухов, как става това, не знам. По кафетата ли ги назначават, нямам идея!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker