Ботев ПловдивДюшМарицаФутбол

Ботев U19 отстъпи на Марица в контрола

Представителния тим на “Марица” победи “Ботев” U19 с 2:1 в първата си контролна среща през летния подготвителен период. През седмицата съперникът на “жълто-сините” в тази контрола победиха с 3:1 друг тим от Югоизточна “В” група – “Борислав” (Първомай).

Днес двата отбора изиграха хубав двубой на терена в село Войсил.“Марица” излезе в два различни състава в двете полувремена, но и двата се представиха на доста добро ниво. През първата част “жълто-сините” бяха водещият отбор. Борислав Никифоров откри резултата в средата на полувремето, а през първите 45 минути маричани имаха още 3-4 чисти положения.

Втората част бе идентична с първата. Димитър Юруков удвои резултата след груба грешка в “жълто-черната” отбрана, а в последната минута младите “канарчета” намалиха чрез Мартин Татаров за карйното 2:1.

Старши треньорът на “Марица” Стоян Димитров определи контролата като изключително полезна. Той остана доволен от представянето на всички взели участие в спаринга.

Единствено Петьо Димитров не взе участие в двубоя, тъй като е болен. На добро ниво се представиха и новите попълнения в състава, както и юношите в отбора. През миналата седмица в отбора бяха привлечени Атанас Куманов от “Ботев” U19, както и юношата на “Марица” Йордан Пейчинов, като и двамата се представиха отлично.

“Марица” продължава тренировки и през следващата седмица, като освен върху функционалното състояние на футболистите, започва да се работи и в тактически план. Към момента в състава има 13-14 момчета под 22 години, като се работи в насока, те да бъдат гръбнака на един бъдещ отбор.

Следващата контролна среща на “Марица” ще бъде в сряда – 20-ти юли, от 18 часа, в Брацигово, срещу местния отбор. ФК “Брацигово” игра квалификации за влизане в Югозападна “В” група, но загуби финалния бараж срещу “Марек” (Дупница), игран в София.

По първоначален план “Марица” трябваше да играе в сряда срещу “Асеновец”, но заради неяснотите в клуба от Асеновград е взето решение за смяна на съперника.

Текст: Фексбук страница на Марица, Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker