Локомотив ПловдивФутбол

(СНИМКИ И ВИДЕО) Истинска голова фиеста в 35-градусовата жега в Пловдив! Локомотив размаза Арда и мечтае за обрат във Франция

Отборът на Локомотив Пловдив разгроми с 5:2 като гост Арда Кърджали и записа 3-та победа за сезона в efbet Лига. В 35-градусовата жега в Пловдив “черно-белите” изнесоха истинска лекция на непобедения тим на Стамен Белчев преди този кръг.

Уирис Густаво, Бирсент Карагарен, Ален Ожболт, Един Бахтич и Йосип Томашевич вкараха головете за “смърфовете”.
За домакините от Арда точни бяха Веселин Марчев, а Томашевич си вкара автогол.

След тази победа “черно-белите” временно се изкачиха на второ място в класирането с 10 точки, преди изиграването на всички мачове от кръга.
През първата част Локомотив тотално надигра и смаза Арда. Още в 11-та минута Уирис Густаво откри за Локомотив след фрапантна грешка на Караджов. В следващата атака гол на Малембана бе отменен, а 2 минути по-късно Карагарен удвои за 2:0. До края на полувремето и Ален Ожболт се разписа за 3:0.

През втората част Локомотив уби интригата с 4-ти гол дело на Бахтич. Малко след това Веселин Марчев успя да върне един гол за Арда, а след това и автогол на Томашевич върна донякъде интригата. Все пак всичко приключи с нов гол на Йосип Томашевич, който този път не обърка вратите и с хубав удар оформи крайния резултат 5:2 за Локо Пд.

Първата възможност в двубоя се откри пред отбора на Локо Пд. В 4-та минута извеждащ пас към Ален Ожболт го изведе сам срещу вратаря, но от малък ъгъл удара му бе отразен от Караджов.

В следващите минути играта се водеше предимно в центъра на терена, като интересни ситуации липсваха.
Трябва да се отбележи, че мачът се играе при изключително тежки атмосферни условия, като в момента температурата на въздуха е 35 градуса.

ГОООЛ! Уирис Густаво открива за 0:1 в 11-та минута !

Голяма грешка на Иван Караджов позволи на Уирис Густаво да открие резултата. При центриране в наказателното поле Караджов излезе да боксира, но намесата му не беше добра топката стигна до Густаво, който отблизо технично с глава я вкара за 0:1.

След центриране от корнер топката отново влезе във вратата на Караджов, но попадение нямаше, тъй като съдията видя нарушение срещу вратаря.

ГООООЛ! 0:2 за Локомотив, точен е Карагарен в 14-та минута!
Вторият гол за Локомотив не закъсня и в 14-та минута Карагарен удвои. Страхотно центриране на Димитър Илиев намери Бирсент Карагарен в наказателното поле и оттам той направи безпомощен вратаря на Арда за 0:2.

В следващите минути Локомотив продължи да натиска, като тимът на Арда не спира да прави грешки при изнасянията на топката.

В 25-та минута страхотен пробив на Томашевич продължи към Ожболт по левия фланг, който опита центриране в наказателното поле, но топката бе изчистена.

В 27-та Радослав Василев пробва удар, но Луков улови без проблем.

В 29-та минута нова атака на домакините принуди Луков да излиза извън наказателното си поле, топката бе центрирана покрай него, но Езе изчисти в тъч.

Йосип Томашевич продължава да мъчи бранителите на Арда по левия фланг, като поредния му пробив завърши с пас към Ожболт, но той се засуети и топката му бе отнета.

В 34-та минута Локомотив пропусна нов страхотен шанс да поведе с 3:0. Пробив на Карагарен в центъра на терена му позволи да се откъсне. След това той подаде диагонален пас към Томашевич, който с прецизен пас намери Ожболт в наказателното поле. Словенецът направи няколко финта, успя да се осовбоди и стреля към Караджов, но вратарят на Арда отрази удара.

В 37-та минута голяма грешка на Уирис замалко не доведе до гол във вратата на Луков. Той пробва да върне към вратаря на Локомотив, но прекалено леко и Сам чукна топката покрай стража на “черно-белите”, но топката излезе в аут.

В 39-та минута пряк свободен удар за Арда постави под напрежение отбраната на Локо, но защитата на пловдивчани се справи.

В 41-та минута Локо изпусна невероятно положение. Пробив на Карагарен по дясното крило му позволи да се откъсне и да центрира в наказателното поле. Той намери Ожболт, който необеспокояван от точката за изпълнение на дузпа не можа да уцели топката.

ГОООЛ! 0:3 за Локомотив, Ожболт най-накрая се разписа!
След нова грешка в отбраната на Арда, Ожболт успява да се разпише за 0:3 и да реши на практика мача.

В 45-та минута Димитър Илиев изпусна да направи резултата 0:4.

Второто полувреме започна както и първото. Още в първите две минути на втората част Локомотив засипа с атаки Арда и се получиха няколко разбърквания в наказателното поле на домакините.

ГОООЛ! Един Бахтич бележи за 0:4 в 51-та минута!
Нова страхотна атака на гостите от Локомотив доведе до нов гол във вратата на Караджов. Ожбол подаде към Бахтич и той от границата на наказателното поле направи безпомощен вратаря на домакините.

ГОООЛ! Арда вкарва почетен гол чрез Веселин Марчев в 55 минута!
Бившият играч на Локо Пд Веселин Марчев успява да намали малко истинския разгром на Арда и резултата вече е 1:4.

В 64-та минута хубав пробив на Георги Илиев завърши с пас към Ален Ожболт, който стреля от около 25 метра, но страни от вратата.

В 67-та минута Момчил Цветанов пробва удар, но след рикошет топката излезе в ъглов удар.

В 69-та Глишич пробва удар, но много разочароващ.

ГООЛ! Арда намаля на 2:4 след куриозен автогол на Томашевич!
В 72-ата минута домакините от Арда успяха да стигнат до втори гол. При едно центриране на Дарко Глишик се получи объркване в наказателното поле на Локо и Йосип Томашевич без да иска удари топката с пета, за да влезе за втори път зад Луков.

ГОООЛ! 2:5 в 76 минута , този път Томашевич не обърка вратите.
Томашевич успя да се реваншира за автогола си и успя да отбележи в правилната врата след страхотен удар от границата на наказателното поле.

В следващите 10-на минути двата отбора видимо свалиха темпото на игра и изчакват края на мача.

До края на мача нямаше интересни положение и Локомотив победи с 5:2.

Стартови състави на двата отбора:

Арда: Иван Караджов, Деян Лозев, Милен Стоев, Зоран Гаич, Дарко Глишич, Емил Мартинов, Веселин Марчев, Иван Коконов, Румян Ховсепян, Радослав Василев, Илиша Брус Сам

Резерви: Николай Банков, Александър Георгиев, Ахмед Осман, Жоао Де Аморим, Митко Плахов, Пламен Крумов, Атанас Кръстев

Старши треньор: Стамен Белчев

1
Караджов
12
Глишич
5
Гаич
4
Стоев
20
Лозев
17
Коконов
27
Мартинов
8
Ховсепян
9
Марчев
45
Сам
99
Василев

Локомотив Пд: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Милош Петрович, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Уирис Густаво, Йосип Томашевич, Един Бахтич, Ален Ожболт, Димитър Илиев

Резерви: Илко Пиргов, Анте Аралица, Георги Илиев, Лукас Масоеро, Момчил Цветанов, Елитон Джуниър, Николай Николаев

Старши треньор: Бруно Акрапович

71
Луков
50
Томашевич
6
Езе
5
Малембана
13
Бахтич
34
Витанов
19
Густаво
20
Петрович
9
Карагарен
12
Ожболт
14
Илиев

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker