бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивИзвън БългарияЛокомотив ПловдивФутбол

Локо и Ботев гушват шестцифрена сума заради Лудогорец

Над седем милиона лева влизат в българските клубове благодарение на отличното представяне на Лудогорец в Шампионска лига през изминалия сезон, разкри “Блиц”.

УЕФА ще плати на България 3,6 милина евро от фонд солидарност за развитие на детско-юношеския футбол за сезон 2016/2017 година. Досега тези средства, които се поделяха между отборите от Първа и Втора лига, бяха между 300 000 и 728 000 евро.

Увеличението от 5 до 10 пъти е заради участието на Лудогорец в груповата фаза на Шампионска лига и позициите на Борислав Михайлов, който е член на Изпълнителния комитет на УЕФА втори пореден мандат.

За първи път в историята ще бъдат отделени средства и за аматьорските отбори от Трета лига, както и за юношеските национални отбори на България.

Очаква се всеки отбор от Първа лига да получи по 300 000 лева, а тези от Втора лига – по 100 000 лева. Парите ще постъпят по сметка на Българската Професионална Футболна Лига, която ще ги преведе на клубовете, до началото на месец март 2018 година.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker