бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив ще догонва лидерите, ЦСКА-София ще опита да превземе крепостта “Лаута”

Локомотив (Пловдив) приема ЦСКА-София в дербито на 13-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е днес от 17:45 часа на стадион “Локомотив”.

Двата отбора са един до друг в класирането, като “черно-белите” са 3-ти с 26 точки, докато “армейците” са 4-ти с 22 точки. Локомотив се намира в уникална форма печелийки последните си 4 мача в елита вкарвайки средно над 3 гола на мач. При победа днес пловдивчани ще се изравнят по точки с Левски и ще се откъснат на 7 пред днешния си съперник.

ЦСКА-София от своя страна не е убедителен от началото на сезона и изостана доста от битката за титлата. “Червените” са на 11 точки от първото място и нова грешна стъпка на “Лаута” ще им ликвидира макар и малките шансове в борбата с Лудогорец. В последните си 4 двубоя “армейците” имат 3 победи и 1 загуба, която дойде при визитата на Берое. Трябва да припомним, че ЦСКА-София влиза в серия от три поредни гостувания, като днешния мач е първият. Следващите две визити на “червените” са на 30 октомври на “Ивайло” срещу Етър и 5 ноември на “Тича” срещу Черно море.

Бруно Акрапович отново ще заложи на любимата си схема 3-5-2.
Той няма проблеми с контузени играчи, а единственият ангажиран с национален отбор беше Умарбаев. Така най-вероятно в средата на терена ще започнат Георги Илиев и Витанов. Любопитното е, че Илиев ще изравни в такъв случай рекорда по най-много мачове в елита – 454, който принадлежи на Марин Бакалов.

Двубоят ще е дебют за третия от началото на сезона треньор на ЦСКА-София Милош Крушчич, който замени на поста напусналия Люпко Петрович. Той има поставена цел да спечели максимума от тези три мача навън, за да не се отдалечи ЦСКА-София прекалено от лидерите в класирането Лудогорец и Левски. Определено “Лаута” не е гостоприемен през този сезон, като Локомотив няма домакинска загуба до този момент.

Под въпрос за “червените” до последно беше десния бек Иван Турицов, но вече е възстановен и тренира наравно с останалите. В случай, че той не може да играе, мястото му ще заеме Стойчо Атанасов. Твърдо извън сметките е Жанио Бикел, който беше опериран.
Крушчич не планира големи промени в състава. Очаква се сред титулярите да се завърне Рубен Пинто. Той ще започне до Малинов в средата на терена, а зад нападателя ще действа Тиаго. В предни позиции ще започне и Кери, а на другото крило най-вероятно ще действа Жеферсон. Отабор и Соу ще останат на скамейката, след като се завърнаха от лагери с националния отбор. Атаката ще бъде водена от Евандро.

И в двата лагера демонстрираха сериозно самочувствие. Тони Уот прогнозира 2:0 за ЦСКА-София, а собственикът на пловдивчани Христо Крушарски “посъветва” гостите да не пътуват, за да си спестят разходи.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker