Локомотив ПловдивФутбол

По шампионски! Локомотив записа шеста поредна победа и е на точка от върха, Георги Илиев с исторически рекорд

Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 гостуващия Черно море в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. Мачът беше специален за Георги Илиев, който преди началото на двубоя беше награден от легендата на Ботев Пд Марин Бакалов, за най-много изиграни мачове в българския елит. Той подобри рекорда именно на Бакалов, като новият рекорд вече е 455 мача. „Смърфовете” записаха шести пореден успех и вече са втори с актив от 32 точки и мач повече от 3-ия Левски, докато Черно море остава 5-ти с 21 точки.

Двубоят започна в доста бавно темпо, но Локо откри с първата си сериозна атака. Димитър Илиев овладя на границата на наказателното поле, промуши топката между краката на защитник на „моряците” и с феноменален изстрел не остави шанс на Митрович за 1:0.
След гола обаче, варненци натиснаха и имаха доста положения за гол, но или мерника им изневеряваше или Луков се намесваше добре. Все пак „смърфовете” се оттеглиха на почивката с гол преднина.

През втората част Локомотив започна напористо и още в 48-та минута можеше да удвои, но удар на Умарбаев премина близо до гредата на Митрович.
В 62-та минута Милош Петрович беше изгонен след като получи втори жълт картон.
След като имаха числено преимущество, гостите започнаха да натискат и създаваха положения, но без реална опасност за Мартин Луков. В 85 минута Петър Витанов бе съборен в наказателното поле, но Волен Чинков замълча. В 86-та минута пък удар на Ожболт бе спасен от Митрович.

В началните минути на двубоя преобладаваха единоборствата, като при едно от тях се получи сблъсък между Стивън Езе и Хантакиас и играта се забави с 2-3 минути.
В 8-та минута страхотен удар от фаул на Малембана едва не откри резултата, но Митрович се справи и изби в ъглов удар.

ГОООЛ! Димитър Илиев открива резултата в 14-та минута!
Изключително изпълнение на Димитър Илиев открива резултата. Нападателят овладя топката вляво и прокара топката между краката на бранител на “моряците”. Последва шеметен диагонален удар, който не остави шанс на Митрович.

В 17-та минута Родриго Енрике бе изведен с дълъг пас към аутлинията и върна топката, но не достатъчно добре и тя излезе – аут.

В 24-та минута хубав момент за Черно море, който изглеждаше като възможност за гол, но центрирането отдясно на Мартин Минчев бе слабо за ръста на Родриго Енрике.

В 30-та минута Панайотов опита удар, но без особени проблеми за Луков.

В 35-та минута добър шанс за Локо Пд – Умарбаев центрира отдясно след фаул към Динис Алмейда. Той, от своя страна, стреля с глава, но Митрович улови.

В 39-та минута хубава атака на Локомотив завърши с остро центриране на Карагарен, но право в ръцете на вратаря.

В 48-та минута дойде и първата опасност за втората част. Страхотен пас на Карагарен към Умарбаев завърши с удар на последния, но топката премина до левия страничен стълб на Митрович.

В 53-та минута Дани Кики проби през средата на терена и комбинира с Исмаил Иса. Нападателят стреля след завъртане, изпреварвайки Динис Алмейда, но ударът му излетя много виско над напречната греда.

В 55-та минута удар на Малембана от далечно разстояние, но Митрович улови топката без особени проблеми.
В 61-та минута удар на Умарбаев излетя високо над вратата на гостите.

В 62-та минута Милош Петрович остави Локомотив с 10 души, след като получи втори жълт картон.

В 67-та минута центриране отдясно за Черно море към Исмаил Иса, но той не успя да засече топката и тя продължи към тъча.

В 78-та минута страхотен пробив на Момчил Цветанов по лявото крило му позволи да се измъкне и да подаде към Карагарен, който стреля, но много далеч от целта.

В 85-та минута Витанов бе препънат, но Чинков не посочи бялата точка.

В 86-та минута след центриране от ъглов удар, Ожболт стреля с глава, но Митрович спаси.

Стартови състави на двата отбора:

Локо Пд: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Динис Алмейда, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев (Петър Витанов 63′), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Георги Илиев (Един Бахтич 76′), Димитър Илиев, Ален Ожболт (Анте Аралица 88′)

Старши треньор: Бруно Акрапович

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов (Лъчезар Йорданов 84′), Даниел Димов, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Дани Кики (Н’Донгала 77′), Емил Янчев (Илиан Илиев – младши 70′), Родриго Енрике, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker