бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив (Пд) опитва да прекърши колеблив Левски в търсене на първа победа през новия сезон

Днес, неделя (07.08), от 19:00ч., отборът на Локомотив (Пд) се изправя срещу Левски в първо домакинство от новия шампионат в Първа професионална лига.

“Сините” търсят първа победа при новия сръбски наставник Люпко Петрович, докато в Локомотив (Пд) се надяват “домашните стени” да помогнат срещу един от претендентите за новия трон в българския футбол.

“Смърфовете” започнаха новия поход към Европа с равенство 1:1 срещу вечния враг Ботев (Пд) в Бургас. Левски от своя страна не успя да вкара попадение на Монтана и завърши при нулево равенство в третия си официален мач през това лято.

Софиянци изиграха и две срещи от втория предварителен кръг на Лига Европа, регистрирайки нови две равенства – 0:0 в първия мач в Словения и 1:1 на “Герена” срещу Марибор. Де факто, Локомотив (Пд) е вкарал за един мач толкова колкото Левски за три.

Иначе преди тази среща старши треньорът на “смърфовете” Илиан Илиев няма да прави промени в стартовата единайсеторка спрямо сблъсъка с Ботев (Пд). На вратата ще е Илко Пиргов, който въпреки трагедията, сполетяла неговото семейство в петък, прояви висок професионализизъм и пожела да вземе участие в днешния двубой.

В защита ще действат Пламен Крумов, Кирил Котев, Димитър Везалов и Иван Горанов. Пред тях ще оперират Ванчо Траянов и Мартин Райнов. По крилата проблеми за синята защита трябва да създават Сиемон Райков и Веселин Марчев, докато зад единствения нападател Мартин Камбуров ще действа новото попълнение Умарбаев.

При “сините” проблемите дори не могат да се изброят. Люпко Петрович все пак успя да събере група от 17 футболисти, които да пътуват за Пловдив. Капитанът Веселин Минев не е възстановен и ще започне от скамейката, докато перлата в селекцията на Левски през това лято Хеан Деса ще отсъства близо месец, поради контузия.

Под рамката на вратата традиционно ще бъде Боян Йоргачевич. Пред дебют за 26-кратните шампиони е шведският бранител Симон Сандберг, който ще действа редом до Александър Александров в центъра на защитата. Отляво ще бъде Мики Орачев, а на десения бек ще е Сашо Александров.

В полузащитата Джереми де Ноойер и Георги Костадинов ще дърпат конците за Левски, а по крилата ще нападат Роман Прохазка и Франсис Нар. Головата немощ на Венци Христов едва ли ще бъде излекувана и днес, тъй като Петрович по-скоро би заложил на по-енергичния Бабатунде Адениджи на върха на “синята” атака.

В последния мач между двата тима Локомотив (Пд) сътвори истинско чудо, след като усяп да обърне “сините” от 0:2 до 3:2 на техния ст.”Георги Аспарухов”.

Иначе в общата статистика левскарите са убедителен лидер със 77 победи срещу само 17 за Локомотив (Пд) от общо 118 срещи на ниво “А” група. На “Лаута” обаче “сините” никога не се чувстват удобно, като иамт само 28 победи срещу 19 равенства и 12 заагуби.

През миналия сезон Локомотив (Пд) не загуби в двете домакинства срещу софиянци, като в началото на сезона спечели минимално с 1:0, а в уводните акорди на пролетния дял на шампионата изпусна победата в края за 1:1.

Вероятни стартови състави:

Локомотив (Пд): Ел Харуби, Крумов, Котев, Везалов, Горанов, Райнов, Траянов, Марчев, Умарбаев, Райков, Камбуров

Старши треньор: Илиан Илиев

Левски: Йоргачевич, Орачев, Александров, Сандберг, С. Александров, Де Ноойер, Костадинов, Нар, Аниете, Прохазка, Адениджи

Старши треньор: Люпко Петрович

Срещата между Локомотив (Пд) и Левски е в неделя (7.08) от 19:00ч. като нея можете да проследите НА ЖИВО в сайта TribunaPlovdiv.bg!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker