Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив изпусна Славия в последната минута, Ожболт показа, че е класи над Аралица

Отборите на Славия (София) и Локомотив (Пловдив) направиха зрелищно 2:2 на стадиона в “Овча Купел”.

Срещата премина през множество обрати, като първо домакините поведоха, а след това “черно-белите” изравниха и взеха преднина. В крайна сметка обаче Чунчуков изравни в края за 2:2.

Силно впечатление направи играта на Ален Ожболт, който направи асистенция и на два пъти стреля в гредата на Георги Петков.

Още с началото на двубоя, отборът на домакините успя да открие резултата. Не бяха изминали и пет минути, а Цветелин Чунчуков бе оставен непокрит на добра позиция и изведе Славия напред с изстрел от извън наказателното поле.

В 13-ата минута, Георги Йомов имаше шанса да покачи на 2:0, но прати топката в сектора за гости.

Десет минути по-късно по чудо домакините не вкараха втори гол. Георги Йомов влезе без да бъде притесняван в наказателното поле на пловдивчани и стреля, а Луков изби с ръце. Топката обаче рикошира в тялото на Стивън Езе и по чудо излезе в корнер, а не влезе във вратата на Луков.

Минута след това, бившият играч на Локомотив Димитър Велковски получи правото да стреля от пряк свободен удар, а гредата отново спаси Луков.

Локомотив изравни в 35-ата минута! А, голмайсторът отново бе Димитър Илиев. Той получи кълбото от Парвиз Умарбаев и остана сам очи в очи с Георги Петков, който бе прехвърлен за 1:1.

До края на полувремето опасности липсваха и резонно резултатът на почивката бе 1:1.

Втората част започна без промени в стартовите състави на двата отбора. В 49-ата минута обаче Буна напусна на мястото на Бирсент Карагарен, като останаха съмнения за контузия на първия играч.

Славия приложи преса на Локомотив, но в 53-ата минута ”черно-белите” отново изненадоха с желязна ефективност. Ожболт пусна пас от близост до аут линията към Елитон, който се намираше извън наказателното поле. Бразилецът без да се бави отправи изстрел и разстреля Георги Петков за 2:1.

Парвиз Умарбаев напусна принудително терена в 71-ата минута, а Бахтич го замени.

Ален Ожболт за пореден път доказа, че е по-класен нападател от Анте Аралица четири минути след това. Той получи кълбото от непряк свободен удар, технично матира защитник на ”белите” и стреля, но кълбото срещна гредата на Петков.

В 81-ата отново гредата попречи на Ален Ожболт да отбележи. Той остана един в един със Станиславлевич, матира го и стреля, но гредата му попречи да покачи за 3:1.

В 92-ата минута, Славия достигна до попадение. Цветелин Чунчуков се откъсна от двама футболисти на Локомотив и стреля, но Луков спаси. След това Йомов обаче пусна към Чунчуков, който изравни за 2:2

С това равенство, двата отбора оставят всичко за следващия кръг, когато ще стане ясна съдбата им.

Стартови състави:

Славия: Георги Петков, Ертан Томбак, Александър Станисавлевич, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Георги Йомов, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков

Резерви: Георги Георгиев, Владислав Узунов, Давид Хуманес, Илиан Мицански, Лука Шполярич, Преслав Петров, Филип Кръстев

Главен Треньор: Златомир Загорчич

Локомотив (Пд): Мартин Луков, Димитър Везалов, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Абделхаким Буна, Елитон, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев, Ален Ожболт, Димитър Илиев

Резерви: Илко Пиргов, Асен Георгиев, Бирсент Карагарен, Лукас Масоеро, Никола Марич, Един Бахтич

Главен Треньор: Бруно Акрапович

Главен съдия: Петър Костадинов

Подобни

2 Коментара

  1. Тук явно работи Гордия Носител на олигофрения – Ожболд бил с класи над Аралица?!
    Вие тъпи ли сте или се опитвате пак да правите интриги?!
    И двамата са футболисти на Локомотив Пловдив и двамата са големи таланти с различни качества.. Като да сравняваш ябълка и Круша.
    Аралица ако играеше в Левски щеше да е вкарал 50 гола досега и знаете ли защо?!

    1. Само да допълня, че Ожболт направи грешката от която стана изравнителния гол….
      Наистина сте тъпаци, при това недобронамерени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker