бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

“Лаута” е най-непревземаемата крепост

“Лаута” е най-непревземаемата крепост сред тези, на които се играят двете големи дербита на България – Вечното и Пловдивското. Сред „Армията”, „Герена”, „Христо Ботев” и „Локомотив” няма друг стадион, на който домакинът да има толкова явно превъзходство.

До момента на „Лаута” са се разиграли 18 битки за Пловдив, от които Ботев е спечелил само 3. „Смърфовете” пък имат 11 успеха, а без победител са приключили 4 сблъсъка. Още по-интересни са събитията на другия клубен стадион – „Христо Ботев”. Шокиращото е, че „Колежа” въобще не е толкова непристъпна крепост, а дори Локомотив има предимство и там.

От 24 мана в дома на Ботев „черно-белите” са си тръгвали като победители 8 пъти, а като победени – едва 7. Гостът няма предимство на нито един от останалите 3 стадиона в двете най-големи дербита в страната – Левски води с 2 победи на ЦСКА на „Герена”, а „червените” имат 3 успеха повече на „Армията” за първенство.

Любопитното е и това, че в последните 13 мача на „Лаута” Локомотив има 10 победи и 3 равенства. Последната победа на Ботев бе 20 март 1994 година с 3:1. В този мач „жълто- черните” бяха 40 минути с човек по-малко, а в последните 6 и с 9 души на терена. Паметен за „канарчетата” е и триумфът от 17 март 1990 година с 2:0. Двата гола бележи Борис Хвоинев, а това е първото в историята дерби на „Лаута”. В този мач „канарчетата” си подават 100 пъти поред топката, без съперника да я вземе.

Статистика:

Пловдивското дерби на стадион „Локомотив:
18 мача.

11 победи за Локо, 4 равенства. 3 загуби, голова разлика 33-16 за Локомотив

Пловдивското дерби на стадион ..Христо Ботев”:

24 мача.

7 победи за Ботев, 9 равенства, 8 победи за Локо. голова разлика 24-27 за Локомотив

Забележка: Данните са само за шампионатите мачове

Следи всичко около Дербито на България с TribunaPlovdiv.bg.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker