Локомотив ПловдивФутбол

Лаута Арми с позиция: Пазете България!

Във връзка с тиражираната информация по българските медии от последните дни, че Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил границата ни от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от турски наказателен съд през март тази година, искаме да изразим категоричната си позиция по този въпрос.


Цонков е изпълнил дълга си към Република България и дори към Европейския съюз, противодействайки със сила на нерегламентирано навлизане в териториалните ни води край Бургас.

Той заслужава и трябва да получи абсолютна закрила от страната, чиито граници е защитавал.
В конкретния случай не трябва да се стига по абсолютно никакъв начин до обслужването на чуждите интереси, на която и да е държава, а най-малко на такава, която не е членка и никога няма да бъде на Европейската общност.

Живеем във време, в което проблемът с опазването на границите се задълбочава, а множество правителства по света не правят нищо, за да го разрешат. Михаил Цонков още преди години е дал пример как трябва да се действа и да се изпълняват едновременно служебен и личен дълг към Родината. Време е да започнем да защитаваме адекватно както българските граждани, така и собствения си суверенитет.

Ако българската държава, в лицето на правителството откаже да поеме отговорността към човека, защитил границата ни, ние от Лаута Арми няма да толерираме каквато и да било пасивност по случая. Няма да допуснем Михаил Цонков отново да бъде подложен на този кошмар от преди години. Ще следим внимателно развитието на случая и се надяваме за бързи и адекватни мерки в посока неговата защита.

Ние от Лаута Арми сме готови да отстояваме българските чест, достойнство и чувството за правда, морал и справедливост. Вече сме го правили и ще го направим пак!

Mainite.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker