бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Коко Динев с ново интервю, феновете отказали него от Бесика

Президентът на Локомотив Пловдив Константин Динев даде ново интервю, в което говори за настоящето и бъдещето на Локомотив.

– Г-н Динев, пак сте във война, сега пък с феновете на Локомотив Пловдив. Дайте някакво по-сериозно обяснение за нея от онова, което чухме по телевизията. Очевидно не става дума за “чувства” от скоро…

– Защо “пак”? Аз по принцип не обичам войните. А с привържениците на Локомотив няма как да водя такава. И не искам. А и не трябва. Когато един клуб си мисли, че може да воюва с привържениците си, това е краят. И обратното. Не може запалянковците да смятат, че те трябва да определят процесите в един клуб. Може, ако са на Барселона. Гласуват и решават. Тук, в България, обаче има частни клубове. Както в по-голямата част от футболния свят. И в такава ситуация работата на привърженика е да отиде на стадиона. Какво ще вика там, вече е негов проблем. Но когато отборът върви, а смятам, че Локомотив Пловдив се развива игрово този сезон, би трябвало да бъде подкрепян. Вместо това виждате какво се случва. Смея да твърдя, че ако търсим длъжник между отбора и привържениците, това не са футболистите. На нас в два много важни случая този сезон ни трябваше истинската опора на феновете. Първият беше домакинският мач срещу Левски в редовния сезон. Вместо това по време на мача с ЦСКА, който спечелихме с 1:0, някакви хора от публиката направиха така, че да играем на закрити врати. А най-много запалянковците ни липсваха срещу Лудогорец. Никога друг път не сме напипвали разградчани в такова състояние. Те бяха подценили мача, не гледаха сериозно на него. И съм сигурен, че с 6-7 хиляди души зад нас ние щяхме да вземем тази среща. Вместо това – пак на закрити врати. Да не добавям и двубоя в Любимец с Черноморец, в който също изпуснахме точки. Така че ако феновете не са доволни нещо от мен, нека не си го изкарват на отбора

– Каква е обаче конкретната причина за тези проблеми? Така като се върне човек назад, сякаш всичко започна от прословутото турне на Канарските острови. За какво ви трябваше да ставате от новогодишната трапеза и да ходите да играете двубои с такива сериозни съперници?

– Защото друг път нямаше как да ги видим, да се сборим с тях, да разберем какви са ни реалните възможности. Говорихме надълго и нашироко за тези мачове с Александър Станков. Треньорът бе категоричен, че всички футболисти са имали сериозни задания как да се подготвят самостоятелно през паузата. Плюс това тя не беше чак толкова голяма. Т.е. не отивахме на разходка. Има и нещо друго. Тези турнири са невероятен пазар за играчи. Не да продадеш веднага, а някой сериозен тим да забележи я Диего, я Белаид, я Н’Дайе, да го включи в програмата си за бъдещите трансфери и да го следи. Сега например мога да разкрия нещо. Благодарение на това, което показа Аймен Белаид срещу Шанхай в мача за третото място, той дълго време ги интригуваше и те пращаха два пъти свои хора да го гледат с екипа на Левски. А всъщност какво толкова стана на Канарските острови – загубихме от бившия европейски шампион ПСВ с 0:3 и направихме 2:2 с бивш азиатски шампион.

– Да, но вторият зимен лагер в Испания доведе до някои резултати като 0:5 с Днепър и 0:4 с Гьотеборг. Точно тогава във Фейсбук се роди кампанията “1Х2 убива футбола”. Нещо повече, пред шведски вестник футболисти на Гьотеборг се усъмниха в достоверността на срещата. Дори обвиниха открито Александър Станков.

– А някой спомня ли си какво направи на този мач Александър Станков?

– Мисля, че прекрати мача накрая с масов бой…

– Е, чак масов бой. Сдърпа се с шведския си колега, който го беше напсувал, и ядосан от поведението на съперника ни, извади отбора. Е, сега да ви питам знаете ли какво става с мачове, които не завършат? Става това, че в заложните къщи те се признават за завършили при коефициент “1”, т.е. връщат ти парите за залога. Проверявахме това, когато ни бяха обвинили, че сме уредили една контрола с Любимец, когато паднаха играчите с 0:5. Тогава полудях от безобразната им игра, влязох на терена и ги пратих да се къпят. Поискахме, а и получихме официално писмо от част от най-големите заложни къщи, тези, които бяха обърнали внимание на мача, че заради неговото прекратяване, те не са изплатили никакви печалби. Писмото го има в някой от отделите на БФС, можете да проверите. Е, хайде сега кажете какъв ни е келепирът хем да залагаме големи пари за големи печалби на мача с Гьотеборг, хем да го прекратяваме и да губим всичко? За съжаление влизам в някакъв обяснителен режим, но вече започна да ми писва от всички тези простотии. Два дни преди мача с Гьотеборг бихме Стяуа 2:1. Нито дума тук. Пътуваме по 150 километра насам-натам из Испания, играем 38 часа след двубоя с румънците мач с Гьотеборг. Нормално е понякога да има и такива сривове в един тим. Ама един шведски вестник, дето не му знаем и името, написал нещо. И хайде тук се започва цяла кампания, която виждате докъде доведе отбора. Миналата зима не кой да е, а “Гадзета дело Спорт” написа, че загубата на Ботев в една контрола с шест гола е черно тото
“Гадзета дело Спорт” го пише, най-големият спортен вестник в света, а не някакъв шведски, дето не можеш му запомни името. Лудогорец преди това падна от някакви бразилци с 2:6. Вие представяте ли си, ако и там имаше “експерти” като нашите, дето тровят въздуха на Лаута, какъв батак щеше да е в тези клубове? Само че там хората не гледат контролите, а резултатите в първенството. И виждате ги къде са днес, финал ще играят за купата. Сигурен съм, че Локомотив имаше също място там, но атаката от страна на не повече от 20-30 души разби обстановката в клуба.

– Казвате 20-30 души, но във Фейсбук вече има група “Коко вън от Локо”, в която до момента има над 1500 човека. И хората там са категорични, че ще се борят за Локомотив, каквото и да означава това.
– Аз с Фейсбук не се занимавам. Занимавам се с Локомотив. Издържам го колкото мога. Ако някой има желание да се включи в издръжката, да я поеме и да се бори, да заповяда. Само че такъв няма. Не ги знам кои са тези фенове в групата, но ще ви кажа нещо. Част от тях струват само този сезон на клуба над 250 000 лева!
– Вие ли сте им ги дали?
– Не, те на практика са ги “откраднали”. Става дума за пари, които сме платили като глоби от БФС за действия на запалянковците, за организиране на мачове и полиция на друго място, за пропуснати ползи от продадени билети за тези срещи. Ето ви мачовете с Левски и Лудогорец. На тях общо щеше да има 10-ина хиляди човека. По 8 лева за билет – 80 000. Като добавим парите за полиция, която трябва да отцепи района, за да не се допуснат зрители на мача, само от тези две срещи ПФК Локомотив е назад с 80-ина хиляди лева! Чакайте, че сега се сещам, вие гледахте ли мача с Ботев Пловдив, който беше прекратен? Колко според вас бяха зрителите в сектор “В”?
– Да, гледах го, някъде около 2500 докъм 2800. Защо?
– Горе-долу там някъде – около 2500 души. Там е нашата агитка, това би трябвало да означава, че са само момчета, на които им пука за Локомотив. Ама малката подробност е, че като се отчетоха билетите, излезе, че за този сектор са продадени само 1645 билета. Т.е. близо 1000 човека са влезли без билет на мача, рекетирали са по този начин клуба, играчите. И част от тези гратисчии след това хвърлят бомбите, правят зулуми, продължават да посягат на клуба
Разбирате ли колко е тъпа историята? Едни гратисчии с бомби се опитват да натрапват мнението си на хората, които обичат Локомотив и си плащат за това, за да са на стадиона. Като казвам 20-30 души, аз имам предвид, че това са хората, които са си създали своя група и я командват. Чрез нея те се опитват да извиват ръцете на всеки един човек, който се захване с Локомотив. Това е причината все още да не съм решил да оставам ли на Лаута. Може дори да отида да дам акциите на тези хора да ги видя докъде ще докарат Локомотив.

– Как ще им давате акциите, като те не се водят на ваше име? Апропо, това също много дразни феновете.

– Защо? Нека да проверят на чие име се водят акциите на Лудогорец. Не са на братя Домусчиеви. Да видят Тодор Батков собственик на акциите на Левски ли е или нещо друго. Да проверят ЦСКА и още половин дузина наши клубове. Явно има някаква причина за тази тенденция и хората, ако се замислят, ще я разберат.

– Дайте някакъв жокер…

– Ааа, жокери при Ники Кънчев. Аз чакам такъв отдавна от истинските привърженици на Локомотив. От това зависи и оставането ни в клуба. Имаме идея за дългосрочно развитие на Локомотив. Но без сериозен кредит на доверие от страна на запалянковците това няма как да стане. Ние пари от тях не чакаме. Можем сами да ги намерим. Но въпросната групичка от 20-30 души извърши такива неща срещу името Локомотив, че сега ни е много трудно. Знам, че големият проблем на ултрасите е трибуна “Бесика”. Болно им е да гледат празното място. Затова и направихме въпросния фонд “Да вдигнем Бесика”. И знаете ли колко пари има постъпили по него? Няма и 50 лева! Ясно е, че ние трябва да си я правим като клуб. Хубаво!
2 месеца водим разговор с могъща фирма в мобилния бранш
На хората им хареса предложението ни да влязат с близо един милион за построяването на трибуната, но тя да носи името на фирмата. Защото това е инвестиция, с която си осигуряваш реклама за десетилетия напред. И точно когато вече трябваше да договаряме детайлите, започна атаката на тези 20-30 души срещу легитимното ръководство на клуба. А като видяха какво се случи на мача с Ботев, хората просто се обадиха и казаха, че за момента спират всякакви преговори. Което за нас е голям проблем, защото това се разнася в бизнес средите. И от тук нататък, като почукаш на някоя врата с подобно предложение, хората ти казват: “Вие тези с бомбите ли сте? Не, благодаря, вие сте лоша реклама”! Виждате ли под какъв натиск сме. От една страна, феновете не дават пари за ремонта, от друга – не ни позволяват ние да намерим. А за капак товарят бюджета и с допълнителни 250-ина хиляди лева разходи. Това е близо 15 процента от годишния ни бюджет! И този проблем не е само с Локомотив. Той е проблем за всички нас, които даваме пари, за да оцеляват клубовете.

– Всъщност колко е тази година бюджетът на Локомотив?

– Трябваше да е около 2 милиона и малко отгоре. Целта беше да започнем лятото вече дейност и по “Бесика”, ако успеем да спестим пари. Вместо да спестим, аз трябва да вадя нови, за да плащаме глоби. Аз нямам зад гърба си банки, заводи, фабрики. Ние не сме като някои клубове, да можем зимата да вдигнем с 5 милиона бюджета си, защото сме решили да купим още играчи. Ние имаме два милиона, търсим още половин, за да оцелеем. И когато ни се стоварят допълнителни задължения, вече сме в цайтнот. Което пък е ясно на феновете и част от тях започват да издевателстват над нас. Нямам предвид само Локомотив, а въобще клубовете. Не е ли престъпно да идват някакви хора и да те рекетират: Или даваш пари, или ще направим мачовете ти ад!
Избирай – на нас ли ще плащаш, или на БФС.
Аз виждам тук намесата на държавата във футбола, чрез своите органи тя да се справи с тези хора в агитките. В крайна сметка ние на година плащаме десетки, а понякога и стотици хиляди левове на полицията. И накрая да се случи това, което видяхме на пловдивското дерби… След него гледах по телевизията, по вестниците снимки на хората с бомбите. Няма нито един арестуван! Нито един привикан на разпит да каже откъде са тези бомби, кой го е пратил там да ги хвърля по футболистите. За какво говорим тогава, за каква охрана плащаме?

– Да се върнем на болезнената за феновете тема с черното тото…

-…Стига вече, де, в България вече хората не разбират от футбол, а само от черно тото. Дайте по-сериозно. Аз се върнах в Локомотив лятото, когато дойдоха едни хора от агитката и ме помолиха. Можеше да направя слаб отбор, който сега да си кюти във втората седмица, да си върти схемите и никой да не му обръща внимание. Защото сега е точно така, гледам на някои мачове във втория топ 7 дори съставите не могат да намерят вестниците. Само че за там никой не говори. Зяпнали в Локомотив. И то зяпнали нашите фенове? Ще ви кажа нещо за мача с Черноморец. При 0:1 част от въпросните “експерти” започнали да обясняват, че знаели още от сряда как ще спасяваме Херо от изпадане. В 80-ата минута взеха да ми пращат ехидни съобщения. Когато изравнихме резултата, никой не се обади да се извини. Същото беше сега и с ЦСКА. Такива неща чух от хора, “присъствали” на “договорките” ми с червените, че накрая аз започнах да си вярвам, че сме дали мача. Излязоха обаче момчетата, играха, биха 2:0, смачкаха ЦСКА както само Лудогорец го е правил този сезон. Вместо да ни оставят да работим, ни карат да обясняваме, че нямаме сестри. В крайна сметка в УЕФА може да се провери кои мачове на Локомотив се разследват. Досега само един – този с Нефтохимик. И то по сигнал срещу самите бургаски футболисти.

– Говорите за дългосрочни планове, но няма как да има такива, без в тях да е детско-юношеската школа. А в момента тя е като сираче…

– Защо да е като сираче? Школата има отделни спонсори, на които ние като ръководство на клуба сме безкрайно благодарни, че помагат. Освен това гледам, че постъпления от клубна търговия няма, защото парите отивали в школата поне така ми бе обяснено. Плюс това аз лично направих изкуственото игрище, сложих му осветление, трибуни и го дадох да го стопанисват ултраси, които също дават пари за школата. Така че, ако всички тези, които казват, че участват в издръжката на ДЮШ, го правят наистина, значи там състоянието трябва да е много добро. Има и нещо друго. Преди време, когато издържах школата, ме обвиняваха, че го правя, защото юношите ни трябвало да играят някакви съмнителни мачове. Тези слухове ме отказаха да давам пари. Сега пък, когато не давам, пак съм виновен. Е, къде е оправията? Едно от намеренията ни, ако останем на Лаута, е да заложим на дългосрочна програма в школата. Събираме се със спонсорите, с благодетелите или както там им казвате, гласуваме бюджет, в който участват те, клубът с пари, базата си и т.н. Идеята е тази школа да има обезпечение за функционирането й, без да е зависима от клуба. Но пак казвам, че без гаранция от феновете за тези дългосрочни планове ние сме безсилни.

– Но Локомотив би трябвало да има сили да организира поне подобаващо отбелязване на 10-годишнината от спечелването на единствената титла в историята си?

– Така е! Нашата най-голяма цел бе в този сезон да спечелим купата, да се върнем в Европа. От това по-добро отбелязване на годишнината здраве му кажи. Но видяхте какво стана срещу Лудогорец! Оказа се, че на самите запалянковци им е безразлично докъде ще стигне Локомотив. Това според мен е другата задача на тази групичка от 20-30 души. Тя цели точно това – да накара истинските, нормалните фенове на Локомотив да не се интересуват от отбора си. Тогава вече е лесно, когато си само ти на хоризонта, да извиваш ръцете на Коко или който е там с парите. Имахме идея да направим след края на първенството истински празничен уикенд, с който да отбележим 10-годишнината. Говорих с колегите от ПАОК Солун, те се съгласиха да ни гостуват с всичките си формации. В събота трябваше децата и юношите на Локомотив да играят с връстниците си от ПАОК. В неделя пък бяха предвидени двубои между ветераните и настоящите състави на двата клуба. Сега как да направим такъв мач!? Нали ще дойдат онези с бомбите и този път ще ударят някой наистина в главата
От цялата организация пак клубът е на минус, защото вече даде 10 000 евро капаро по организацията на престоя на гърците в двата дни. Дали ще си вземем парите, един Господ знае.

– Е, 10 000 евро не трябва да са проблем за един футболен клуб!?

– Абе, хора, вие на кой свят живеете? 10 000 евро днес са страшно много пари. Вие знаете ли как се изкарват 20 000 лева? Някъде четох, че една от дупките, които ще се покриват с изтеглен от правителството заем, е тази от 70 милиона в здравеопазването. В същото време като, смятам, този сезон оборотът на “А” група е там някъде – 50-60 милиона. Държавата няма пари за здравеопазване, а нас феновете ни задължават да имаме пари, за да издържаме футбола. И за какво го правим? Накрая да питат някакви хора Мартин Камбуров “Ти кой си, бе”?

– Какви са тези хора?

– Онези с бомбите от мача с Ботев. Когато започнаха да ги хвърлят, Мартин Камбуров и директорът Методи Стойнев отидоха при ултрасите да ги помолят да спрат, за да не става Локомотив за срам. И онези им викнали: “Какви сте вие, бе, та ще ни казвате. Този мач няма да завърши!” Представяте ли си какви са тези “фенове” на Локомотив, които питат Камбуров кой е. Ти щом не знаеш Мартин кой е, какво знаеш тогава? И после такива хора искат да определят съдбата на Локомотив. Само че някой друг да дава парите.

7 дни спорт

Подобни

Един Коментар

  1. Глупак, не се измори тия дни да мажеш очите на хората, белким някой заблуден дядо ти повярва, ама кокала не се пуска толкова лесно…стягай си куфарите и с двеста, плондер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker