Ботев ПловдивФутбол

Кои са Румен Чандъров и Георги Самуилов?

След като стана официална информацията, че Румен Чандъров и Георги Самуилов са новите собственици на ПФК Ботев “Пловдив”, екипът на TribunaPlovdiv.bg реши да надникне зад образите на двамата бизнесмени, които вече с двата крака и двете ръце са част от голямото футболно семейство на България.

Румен Чандъров (50г.) български бизнесмен, спортен деятел, и президент на ФК Септември (Сф). Той е собственик на три хотела в Слънчев бряг – Маджестик, Еврика и Еврика Бийч чрез ДИТ Груп.

Името на Румен Чандъров е свързано най-вече с туризма,като той и неговият брат Ваклин Чандъров притежават хотели в България. Двамата правят инвестиции и в други отрасли на икономиката.

През 2011 г. Румен Чандъров започва свой проект, наречен ДИТ Спорт, като изгражда собствена детско-юношеска футболна школа и стартира отбори в различните възрастови групи. Футболна академия ДИТ е базирана в квартал „Драгалевци“, София,  като базата е сред най-добрите в страната. В нея се привличат най-големите таланти от цяла България, които се настаняват в комплекса „Царско село“.

През януари 2015 Румен Чандъров купува третодивизионния клуб Конелиано, заедно с базата му в Герман, и го премства в Драгалевци през пролетния полусезон на 2014/15г. във В АФГ. Под негово управление отборът достига от зоната на изпадащите до 10 място в групата и запазва статута си.

През май 2015 г. Чандъров закупува и контролния пакет акции в столичния клуб Септември, като към него се влива Конелиано. Така Септември се включва от първенството 2015/16 в Югозападната “В” група. По-късно Конелиано е възстановен като отделен клуб и се състезава в СРГ-Юг от следващия сезон.

Чандъров и Самуилов прекрачиха прага на „жълто-черната“ къща с думите: Стадионът е приоритет, но трябва да проявим търпение!

Другият нов собствник на Ботев (Пд) е петролният бос Георги Самуилов. Той е на 50 години и е известен най-вече с това, че е президент на петролната компания “Инса ойл” – нейното управление е поделенео между Георги Самуилов и жена му Иванка Самуилова

Самуилов е бивш финансов директор на Мултигруп и заедно със сегашния издател на в. “Земя” и бивш шеф на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов са били в управата на фирмата за дистрибуция на горива “Арес” в Мултигруп.

От години Самуилов не е свързан с групировката и работи за своя сметка.

През 2009г. той получава наградата за бизнесмен на годината в Пловдив и региона. Наградата бе присъдена на Самуилов заради инвестицията от 28 млн. евро в първата по рода си у нас инсталация за производство на горива от типа сяроочистка.

Малко по-рано през същата година собственикът на групата „Инса” е избран и за член на Европейския икономически сенат – организацията обединява над 170 предприемачи от цяла Европа, чиито компании са сред лидерите на пазарите си.

ОФИЦИАЛНО: През сълзи Палийски обяви: Румен Чандъров и Георги Самуилов са новите собствници на Ботев (Пд)!

Снимка: newspaper.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker