Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Капитанът напусна кораба, корабът обаче не пожела да потъне!

Снощи всички национални медии гръмнаха – Мартин Камбуров напуска Локомотив (Пд) след спор с президента Христо Крушарски!

В следващите дни ще стане напълно ясна съдбата на капитана на “смърфовете”, но едно е сигурно. Каквито и дразги да е имал той с боса на клуба, Камбуров напусна кораба на Локомотив (Пд) в един от най-важните моменти на сезона – часове преди неговото начало. Преди първия съдийски сигнал за новата кампания.

“Черно-белите” едва бяха започнали сезона и вече се забъркаха в нов скандал. Как става това в отбор, който се слави с такава безрезервна подкрепа на своите фенове и има всичко, за да бъде един от водещите тимове в шампионата? Само в Локомотив (Пд) си знаят защо непрекъснато се забъркват в каши, от които излизането е повече от сложно.

Нека обаче оставим спора между Камбуров и Крушарски да се реши в административните стаички на “Лаута”. Нека всеки сам реши кой крив и кой прав в случая. Очевидно е, че не можем да бъдем съдници нито на едната, нито на другата страна. И двете имат своите отрицателни и положителни черти. Нека ние се вгледаме в самото действие на нападателя.

Редом до Зума, Бащата и Едо, Мартин Камбуров е другият голям символ на Локомотив (Пд)! 5-те голмайсторски приза в българския футбол и 189-те гола в елита на “А” група говорят красноречиво за огромния талант на 36-годишния таран. Камбуров е футболист от едно забравено време. Типичният нафталинов голмайстор, който може да канализира целия труд на своя тим само с едно докосвне по топката. Такива дори и в световния футбол останаха малцина.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Със своите безбройни попадения и незаменимото си магнетично присъствие на терена Камбуров буквално сам печелеше някои от мачовете на своите в последните няколко години. Краката на защитниците треперят само при изговаряне на името на тарана, а интелигентните му и хладнокръвни действия на зеления килим просто обръщат развоя на дадена среща на 180 градуса. Без значение от съперника. Без значение от часа на мача или атмосферните условия.

Камбуров просто може да играе футбол! Така както могат единици.

Ролята му извън терена обаче е твърде спорна. Името на нападателя непрекъснато е свързвано с някакво напрежение в съблекалнята на тима. За добро или лошо, всички сочат Императора като месия или като Юда при всяко едно падение на отбор.

Много треньори си тръгнаха от Локомотив (Пд) в последните години. Камбуров остана. Той дирижираше “черно-белия” отбор отвътре. Беше лидер. Но, може би, се бе превърнал и в тумор. Сякаш той се е сраснал с клуба и му пречи да върви напред. Или поне такова впечатление се създаваше отвън. Вижте какво стана снощи в Ловеч.

Камбуров си тръгна, но Локомотив (Пд) остана. Футболистите изиграха своя мач по най-мъжкия начин. Доказаха, че могат и без своя голям лидер. Без своя капитан. Не рухнаха психически в най-важния момент. Сякаш дори бяха забравили, че ще играят без Камбуров.

Погледите на “смърфовете” бяха други. Нямаше напрежение, липсваше унилост. Липсваше страх. Единствено ново начало водеше техните умове.

Действаха с лекота. Бяха освободени. Като за първи мач от сезона, Ванчо, Кики, Марчев и компания си бяха направо за похвала. Бяха ефективни, вкараха положенията пред себе си и победиха. Без своя капитан. Той напусна кораба. Но корабът не пожела да потъне. Останалият екипаж го спаси. “Хип-хип-хип Урааа за тези момчета”.

(Поклон пред Ванчо! Какво да кажем за него? Нека всичко остане в мислите ни. Думите са излишни.).

Та, нека се върнем на Камбуров. Неговото присъствие в последните години е като ореол над Локомотив (Пд). Без него не може. С него нещата се получават, но имат лимит. Предел, от който няма как да се надгради повече.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

Кой знае – може би се е дошъл моментът за “новия Локомотив”. За епохата след Мартин Камбуров. За епохата след името, което до голяма степен превърна “смърфовете” в това, което са на терена. Което им създаде облик в последните десетина години.

Явно е дошъл денят. Без значение от причината. Ясно е, че става дума за пари. Нали, кой каквото и да ти говори, знай, че накрая става дума за пари. Е, и тук става дума затова. Това обаче не е най-важното.

Важното е, че Локомотив (Пд) като клуб и като отбор е на прага на едно ново начало. Дали е редно или не, никой не знае. Нещо обаче трябва да с промени. Нещо трябва да се раздвижи. Не може да се стои на стари лаври и изтъркани оправдания.

Не може да се говори все едно и също. Едни да идват и да си отиват, а в крайна сметка феновете всеки път да са отвратени от тези, които остават. Не може. Локомотив (Пд) не заслужава това. Заслужава повече.

Въпреки кошмарния край на миналия сезон, видяхте ли колко души имаше снощи в Ловеч? Колко “черно-белите’ сърца тупкаха за “смърфовете”! Та, те бяха изпълнили половината гостуващ сектор. Ето затова говорим. За този клуб. За този дух. Но той не може да стои непрекъснато в бутилката на непрестанното напрежение.

Локомотив (Пд) снощи победи. Без своя капитан. Показа ново лице. Показа, че няма незаменими имена. Та, дори и това име да е Мартин Камбуров!

TribunaPlovdiv.bg

ВИДЕО: TribunaPlovdiv.bg разкри кой е заместникът на Мартин Камбуров

ВИДЕО: TribunaPlovdiv.bg разкри кой е заместникът на Мартин Камбуров

ВИДЕО: TribunaPlovdiv.bg разкри кой е заместникът на Мартин Камбуров

Подобни

6 Коментара

  1. Вън гнусните Помияри от Локомотив!
    Егати и Императора тоя долен селски бек!
    Сам си сра на главата!
    Никога да не стъпва на Лаута !!

  2. Какви долни групи говориш бе брат ти говориш глупости Крушарски ли е виновен да плаща чужди зули и задължения към играчи и държава пък и терени да прави да си пазим презедента защото друг няма да има и спасителите бяха наперени но бързо им пада гарда без пари

  3. Изключително непрофесионално и жалко написана статия, целяща да злепостави една ЛЕГЕНДА на Локомотив Пловдив. Разни алкохолици и измислени бизнесмени гонят един по един хората, които обичат и живеят за Локомотив, но това няма да продължава дълго така. МАРТИН КАМБУРОВ ВИНАГИ ЩЕ Е ЕДИН ОТ НАС!!!

  4. Kakvoto i da se govori, edno e poveche ot yasno. Cyalata vina za tova nezavidno polojenie v Lokomotiv e na Krusharski. A M.Kamburov e nasha legenda, naravno s Zuma, Edo, Ayan i Bashtata. Sled kraya na karierata si toy tryabva da poeme rakovodna funkciya v kluba. No takiva pishman-sobstvenici kato nashiyat, idvat i si otivat. Te ne sa svarzani s imeto LOKOMOTIV. Te idvat tuk za da perat mrasnite si pari. No legendite ostavat. Te sa liceto na kluba ni. I nie, lokomotivcite se slavim s tova che si tachim legendite.

  5. ЗАТОВА ГО ОБИЧАТ ТОЗИ ОТБОР МНОГО ХОРА ЗАЩОТО ТОЙ ВИНАВИ В НАЙ ТРУДНИЯ СИ МИГ УСПЯВА ..АЗ СЬМ ГОРД ЧЕ СЬМ ЛОКОМОТИВЕЦ ПОКЛОН ПРЕД ОНЕЗИ 11 КОЙТО БРАНЕХА ЧЕРНО БЯЛАТА ФЛАНЕЛКА !! ВЬПРЕКИ ВСИЧКО И ВСЕКИ !! КРУШАРСКИ ИМАШ МНОГО МНОГО ГОЛЯМА ВИНА ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА В ЕДИН ОТ НАЙ ОБИЧАНИТЕ ОТБОРИ … АКО НЯМАШ ПАРИ ДА ИЗДЬРЖАШ КЛУБА СИ ТРЬГНИ ..АКО ТРЯБВА ЩЕ ИГРАЕМ В ДОЛНИТЕ ГРУПИ НО СЬРЦАТА НИ НЯМА ДА ОТНЕМЕТЕ !! МАРТИН Е ЛЕГЕНДА НА КЛУБА И ТРЯБВА ДА РЕШАТ СПОРА СИ 2-МАТА !

  6. Много силно, браво момчета. МК 11 ще остане част от нас завинаги ,но може би дойде моомента в който да го изпратим и да продължим напред. Той винаги ще е добре дошъл на Лаута ,защото е дал много на този отбор.
    ЛОКОМОТИВ Е ВЕЧЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker