Други спортовеНационалиТенис

Капитанът Енев: Григор ни липсва, но вярваме, че можем да победим Унгария

Капитанът на България за купа “Дейвис” Тодор Енев изрази увереност, че отборът ще победи Унгария и ще се класира в първа група на зона Европа/Африка на надпреварата, съобщава агенция “Фокус”. Решаващият плейоф ще се играе на червените кортове на Националния тенис център в София от 18 до 20 септември.

betfairbarsa

“Вярваме, че можем да победим Унгария. Всичко е нормално. Условията са супер. Очакваме мачовете с нетърпение. Осъзнаваме какво ни очаква. Наясно сме, че ще бъдат оспорвани срещи и с много голям заряд. Смятам, че шансовете са равни, защото отборите са равностойни. Най-хубавото е, че нямаме здравословни проблеми. Момчетата са в перфектно физически състояние”, коментира Енев. Той призова за подкрепа от трибуните. “Искам да призова всички фенове на тениса и на спорта да дойдат и на ни подкрепят. Сигурен съм, че няма да ги подведем”, заяви Енев.

Унгария е воден от бившия юношески шампион на “Уимбълдън” за 2010 година Мартон Фучович, който е 234-и в световната ранглиста в момента, но е достигал до 135-ото място през октомври миналата година. “Унгария е силен отбор. Първата им ракета е напред в ранглистата. Имат и доста добра двойка. Гледал съм част от техните играчи, запознат съм с качествата им. Очаквам равностойни мачове. Нещата ще се решат на корта. Всеки може да победи всеки. Трябва да бъдем максимално концентрирани и всеки да даде максимума от възможностите си. Искаме да се класираме в първа група, но не на всяка цена. В спорта всичко може да се случи”, каза Енев.

Той призна, че най-добрият български тенисист Григор Димитров ще липсва във важния мач, но е оптимист. “Григор ни липсва, но това е съставът на България за този мач и не искам да се разсейваме с други мисли. Все пак той не е отказал да играе за националния отбор. Ще го видим в някой друг мач, надявам се в първа група догодина”, допълни Енев. Капитанът на България поясни, че изборът на настилка не е продиктуван от съперника.

“Никой не е играл срещу никого от тях. Сметнахме, че червените кортове в Националния тенис център ще ни бъдат най-удобни. Не сме избрали клея заради съперника, тъй като вече всеки играе добре на всякакви настилки. Все пак унгарците са високи момчета и играят малко по-добре на бързи твърди кортове, макар че това не беше основното за избора да играем тук”, каза той. Димитър Кузманов също е оптимист и очаква успех.

“Шансовете са 50:50, но аз очаквам да спечелим. Ние винаги играем за победа, независимо от съперника. Преди шест месеца никой не вярваше, че ще стигнем дотук. В купа “Дейвис” индивидуалните качества нямат чак толкова голямо значение. Важен е отборният дух и себераздаването. Наясно сме, че ни очаква най-тежкият мач през този сезон, но ние сме силни като колектив и вярвам, че ще се справим”, обобщи настроенията в състава Кузманов. България се стреми към място в група I на зона Европа/Африка за първи път от 1988 година.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker