бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Камбуров преди старта на Първа лига: Не очаквайте много през новия сезон!

Новият сезон ще бъде 20-ти в професионалния футбол за капитана на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров. Петкратният голмайстор на “А” група е оптимист за бъдещето на тима, но призова феновете за търпение към младите играчи и тима, който ще израства с течение на времето. Ето какво каза той в интервю, дадено няколко дни преди старта на новата футболна кампания в България.

Какво е настроението в отбора преди началото на новия сезон?

Добро. Проведохме пълноценна подтовка при отлични условия. Всичко обаче ще се види в официалните мачове. Имаме добър колектив, което е хубава основа да се изгради нов отбор.

Готов ли е отборът за новия сезон?

Смятам, че се подготвихме добре, но прогнози не искам да правя. Ще повторя, че градим нов отбор. А за това трябва време. За това подмладяване се говори от доста години, но накрая пак ние старите трябваше да теглим отбора. Сега бяха привлечени доста млади момчета. На тях ще им трябва време, за да свикнат с обстановката и да се приспособят към порядките в Локомотив. Считам, че в хода на първенството тимът ни ще израства.
В този ред на мисли искам да призова феновете за повече търпение към новите и млади колеги. Ние по-опитните сме свикнали с обстановката. Минали сме през всичко, но призовавам на новите да се даде толеранс.
Видно е, че в настоящият момент клубът не разполага със средства за големи трансфери и скъпи футболисти. Момчетата, които дойдоха определено имат качества, но се нуждаят от време и подходяща обстановка, за да ги разкрият. За това именно призовавам за търпение.

Ръководството постави ли ви цели за новия сезон?

Конкретни цели като класиране, Купа и други, не са поставяни. Поне пред мен. В разговорите с президента Крушарски, той ми е казал, че иска да се изгради нов отбор от млади футболисти. По възможност българи.

Адаптираха ли се новите в отбора?

Според мен, да. То, българите са Иво Марков, който идва след наем и две момчета от нашата школа и Пламен Николов. Момчетата имат качества, но ако някой си мисли, че са готови за професионалния футбол и да решават мачове, много се лъже. На тях им трябва време , търпение и много работа.
Всеки иска да се налагат млади играчи, но нека първо да се появят. Щото аз не виждам такива, които идват от юношите и веднага да са готови за мъжете. Съгласен съм с Гонзо, който бе критикуван, че не налага юноши, а той отговори: аз съм треньор на мъжки отбор, а не на юношески. Ще играят тези, които са най-подготвени, независимо от възраст и националност.
Никой не би се отказал от собствен кадър на юношеска възраст. Младите обаче трябва да работят и да заслужат мястото си. В нашия отбор няма деление. Момчетата бяха приети добре, никой не им се кара, както е било, когато аз бях на тяхната възраст. Няма поставени цели за медали, класирания, купи. Просто трябва да работят, за да се развиват.

Може ли Локомотив да поднесе изненада през идния сезон?

Каква изненада? Със сигурност няма да изпаднем (смее се). Поне, докато в отбора сме с Ванчо Траянов, гарантирам, че няма да сме на дъното.
По принцип всичко е възможно. Вижте как миналия сезон Ботев ги брояха едва ли не за изпаднали, а те си взеха Купата и са в Лига Европа. На нас за втора поредна година не ни стигна точка. Сега път шансът може да се реабилитира за нас.
Логично погледнато обаче, нямаме още отбор за медали и купи. Аз мога да гарантирам от името на целия отбор, че ще се хвърляме с всички сили във всеки един мач. В отбора няма бездушници. Новите веднага ще усетят темперамента на публиката ни и вярвам, че също няма да жалят сили. Друг е въпросът, че за момента потенциалът ни не е особено голям. Чудеса не могат да се очакват, но пък са добре дошли, ако се случат.

Казахте да не се очакват чудеса. Това не е ли малко демотивиращо за феновете?

Не смятам, че е демотивиращо. Всеки фен иска победа за любимия му отбор. И гарантирам, че във всеки мач ще се хвърляме за победа. Реалностите обаче са, че ние градим нов тим, който се нуждае от време. За това призовах за толерантност. Нашите фенове са по-различни от другите. Те подкрепят отбора дори при загуба, ако видят, че момчетата се раздават. Гарантирам, че всеки мач ще се раздаваме, независимо дали печелим или губим. Мъртви души в отбора на Локомотив няма. Това се видя много ясно през последния дял на миналия сезон. Друг отбор щеше да се разпадне, ако не бяха плащали на играчи по три заплати. Футболистите щяха да се разбягат. Съотборниците ми обаче проявиха морал и останаха. Малко не ни достигна за Лига Европа. Горд съм със съотборниците си и това трябва да бъде оценено. Просто си представете в кой бизнес, на кое работно място хората ще стоят, ако не получат по 3 заплати. А ние останахме и спечелихме доста победи плюс равен на Армията срещу ЦСКА.

Колко сезона ще играеш още?

Не съм врачка, не мога да гадая (смее се). Видяхте, че и миналия сезон вкарах най-много голове. Чувствам се в супер кондиция и не мисля за край на кариерата. Ще играя, докато мога да съм на топ ниво. Видя ли, че почвам да се мъча, да мъча съотборници и фенове, веднага спирам. Но вижте, че миналия сезон с 40-годишния Ванчо Траянов изнесохме най-тежките мачове. Засега не мисля да се отказвам, а мисля как да играя по-добре, за да побеждава Локомотив и да носим радост на феновете.

Подобни

2 Коментара

  1. Много реално го каза.
    И си много прав!
    Успех!
    А тея които те плюят,поне да започнат да идват по редовно на мачове,и тогава да имат някакви основания.
    Защото точно в трудните моменти си личат феновете,не само при възходи!
    Плюенете и неидването на мачове е най-лесното,както и да си налееш една ракия или бира и на хладно или топло вкъщи,да си включиш да гледаш западен мач.
    Идвайте на стадиона и стига сте мрънкали за щяло и нещяло.

  2. МАРТО,ЦЯЛ ОТБОР ИГРАЕ ЗА ТЕБ А ТИ ОТ 5-6 ПОЛОЖЕНИЯ ЕДВАМ ЕДНО ВКАРВАШ.АЗ НА 55 ГОДИНИ ЩЕ ВКАРВАМ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker