Ботев ПловдивФутбол

Истина ли е? Васил Божков купува Ботев (Пд)

Изключително спекулативна информация се появи днес в медииното пространство.

Тя гласи, че най-богатият българин Васил Божков има апетити към изпадналия в немилост пловдивски клуб Ботев (Пд), прогнозира Sporta.bg.

Както знаете, вчера (05.09) чрез официално изявление досегашните благодетели на ПФК Ботев “Пловдив” Румен Чандъров и Георги Самуилов съобщиха, че се отказват да издържат клуба, поради поведението на феновете и се оттеглят.

Това породи множество хипотези, които отвеждат най-стария български футбол клуб в ръцете на какви ли не бизнесмени.

Според информацията Божков следи изкъсо случващото се около “канарчетата”. В последните години бизнесменът опита да се завърне в българския футбол, като закупи отново ЦСКА. Намеренията му бяха да започне с “армейците” на чисто, от долните дивизии, за да не плаща огромните дългове на клуба.

В крайна сметка ЦСКА продължи с Гриша Ганчев, а Васил Божков остана в родния футбол само като спонсор на голям брой клубове чрез компанията за залагания Efbet.

Sporta.bg информира, че е имало разговор между влиятелни кръгове в Ботев (Пд) и Васил Божков преди дни. Хазартният бос е обещал да проучи детайлно ситуацията в клуба и едва тогава да каже дали би се заел с “жълто-черните”. Любопитна подробност е, че и в момента Efbet е сред основните спонсори на пловдивчани.

Каква обаче е истината, ще разберем съвсем скоро!

Снимка: bnr.bg

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker