бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Играчите на “Любимец” и “Локо” (Пд) подслушвани и записвани в съблекалните – вижте как се уговаря мача в ”А” група

Осем от разпитаните досега 15 футболисти са проговорили пред разследващите за уреждане на мачове. Това разкриха източници на “Стандарт” от специализираната прокуратура. Играчите са признали в детайли как са били уреждани мачове, как са подавани сигналите от треньорската скамейка кога да бъде пуснат гол, кои са били хората на терена, които са манипулирали резултата. След както са привикани на разпит от оперативните работници в Главна дирекция “Криминална полиция” от футболистите са били иззети лаптопи, таблети и мобилни телефони. От тях пък полицейските компютърни специалисти са извлекли нови доказателства, които уличават играчите и техните шефове в уговаряне на резултатите от футболните мачове, или дори само статистически данни от тях като брой засади и корнери.

“Засега няма обвинени, защото не е необходимо да се бие тъпана. Ако ги задържим с прокурорска мярка, ще трябва да предоставим на адвокатите им всички данни, до които сме се добрали”, казват разследващите.

Усилията на обвинението са насочени изключително към футболистите и босовете на два от футболните клубове у нас – “Любимец” и “Локомотив” (Пловдив). Разговорите между играчите в съблекалните и в автобусите са записвани чрез специални разузнавателни средства. Има и записи как футболен бос уговаря своите играчи да загубят с точен резултат, разкриха източници на “Стандарт”.

Затова сред разпитваните са предимно действащи и бивши футболисти на двата отбора. Пред сградата на ГД “Криминална полиция” на 9 и 10 декември бяха забелязани Александър Тунчев от ЦСКА, Йордан Господинов и Йордан Тодоров, и тримата бивши играчи на “Локо” (Пд), както и сегашните футболисти на отбора -Георги Вълчев и голмайсторът Мартин Камбуров. Сред виканите е и братът на последния, за когото се твърди, че притежава букмейкърски пункт.

Разпитани са и трима рефери

като се знаят имената на двама – Таско Тасков и отказалият се съвсем наскоро от съдийството Калин Людмилов. Самият Людмилов обаче категорично отрича да е бил викан при полицаите, пише “Стандарт”

Разследването сочи, че футболистите на “Локомотив” (Пловдив) са признали, че са участвали в незаконните залагания без да бъдат карани от някого. Те губели мачовете “за собствена сметка”, понеже собственикът на клуба Коко Динев закъснявал често със заплатите. Сред разследваните мачове е двубоят на “Локо” с “Литекс” от 11 май тази година, когато домакините от Пловдив губят с 0:5 само дни, след като дават отпор на шампиона “Лудогорец” в Разград, падайки само с 0:1. В съмнителния мач титуляри са Господинов и Камбуров, а Тунчев влиза като резерва в 64-та минута – секунди, след като резултатът е станал 0:5. В 69-тата минута на терена се появява и Йордан Тодоров.

Единственото голово положение за “Локо” е в 12-тата минута, когато “талантът от школата на “смърфовете” Айкут Янъков е изведен от Александър Якимов, но не успя да овладее топката в наказателното поле на “Литекс”.

За разлика от пловдивското Юве, което е сред костеливите орехи в елитната ни група, “бостанджиите” от “Любимец” губят наред, но там мачовете се уреждат на друго ниво. Твърди се, че нарежданията за точен резултат идват от най-високо място. По това време треньор е скандалният Красимир Мечев, който по-късно е натирен от “Славия” за съмнения, че са уреждани резултати. Според разследването сигналът, който дават от треньорската скамейка за пускане на гол е “сваляне на ципа на якето”, пише в дадените показания.

През лятото “Любимец” и “Локомотив” участват в любопитни контроли в испанския курорт Марбея. Там дори единият от мачовете с “Гьотеборг” е прекратен при 0:4.

По време на полицейското разследване са били разпитвани играчи и на “Локомотив” (София) и “Славия”. Не са открити обаче доказателства футболисти и собственици на двата отбора да са манипулирали мачове.

Иначе обичайната схема за черно тото предвижда залозите да се правят в азиатски букмейкърски къщи.

Участниците обаче не влагали парите на уредения резултат от България, а чрез свои подставени лица в Австрия и Великобритания. Впоследствие печалбите, често от залози с бомбастични коефициенти над 1:20, били изплащани на местните контрагенти. Едва след това парите тръгвали към България към истинските титуляри на залозите, казват разследващите. Един от любимите похвати било да се залага на 3 гола след 75-тата минута, твърдят от прокуратурата.

“Все още очакваме да ни бъдат предоставени извлечения от сметки на заподозрените в банки в Австрия и Англия. Затова краят на полицейската операция ще е вероятно след 2-3 месеца”, твърдят разследващите.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker