бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариВиктория Волей - мъжеВолейболИз градаЛокомотив - вМарица - жениНационали

Защо Пловдив остана без Евро 2015 и до кога спортната столица ще бъде потъпквана

Пловдив няма да бъде домакин на Евро 2015 защото чудо трябва да се случи, за да бъде готов “Колодрума” до ноември. От държавата няма никакви индикации да отпусне парите за довършването на залата и най-вероятно Пловдив ще си остане без зала поне до пролетта на 2015, ако не и след това.

За това решение вина имат няколко институции, като не трябва да забравяме и нещо основно. Пловдив няма тези връзки с волейболната федерация, които има Варна. Връзките обаче не са нищо повече от яко подмазване, пари под масата и какво ли още не. ДКС Варна отдавна трябваше да не приема мачовете на националите и поради една друга проста причина – България си има чисто нова зала “Арена Армеец”. Да националите играят там, но Варна получаваше също няколко домакински мача през това време вместо да оправя залата си.

Сега след като толкова време се бави основната реконструкция на ДКС изведнъж тя щяла да бъди готова през септември. Как става това на никой не му е ясно. Любопитно беше и едно интервю на Симеон Варчев, който заяви, че дори и ремонтът да се забави той ще убеди представителя на ЦЕВ, че залата ще е готова навреме.  Като добавим и изречението, че въпросният представител е идвал и преди във Варна и нещата станаха ясни.

Друг е въпроса как малката зала в Ботевград ще приеме европейско, но до там няма да се стигне, след като Варна си подпечата от всички страни залата и ще приеме шампионата.

Първоначалният вариант Пловдив, Варна и София да приемат шампионата почти беше пропаднал и така се появиха Русе и Ботевград като вариант. Както няколко пъти писахме – залата в Русе нямаше как да бъде готова навреме и тя също отпадна като вариант, въпреки че от дунавския град правят чисто нова зала. И дойде Ботевград, зала която е предназначена за баскетбол да приеме европейско първенство по волейбол?! Малко не се вързва, но едва ли някой си мисли, че това ще се случи. Залата беше дадена просто за замазване на очите.

Да не говорим, че Варна е доста отдалечена от цяла България и единствено за хора от Черноморието и Североизточна България тя е удобна дистинация. За пловдивчанин, софиянец, заралия да гледа националния отбор във Варна имаше вариант само ако беше на море. Тогава обаче трябва да признаем, че единствената годна зала беше именно ДКС и до някъде “Универсиада” в София.

Добре, но сега е много по-различно, има “Арена Армеец”, а в същото време залата в Пловдив е на 2-3 месеца от окончателно завършване. Но не, най-спортният град в България не успя да се докосне до европейско първенство. Защо ли? Ами, защото няма кой да се застъпи за него. Не трябва да пропуснем да отбележим и безхаберието на федерацията, която не направи нищо, за да се стигне до там Пловдив да получи нужните средства. Постоянните нападки от всички страни, че парите за залата в Пловдив били много, а в същото време се дават пари за зали в Горна Малина и Гоце Делчев изобщо няма и да ги коментираме. И докато малкото софийско село (бел.ред Горна Малина) поне има волейболен отбор, който догодина ще играе във второто ниво на българския волейбол. Тук идва въпросът защо Гоце Делчев ще има чисто нова зала за забележете 10 милиона, след като градът няма нито волейболен, нито баскетболен отбор…

Пловдив е най-спортният град в България дал имена като Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев и още безброй много други велики спортисти олимпийски, световни и европейски шампиони, велики футболисти, баскетболисти и волейболисти. Пловдив е дал на волейбола играчи като Петър Узунов, Никола Лечев, Каспар Симеонов, Златко Баев, Димитър Божилов, Стоян Гунчев – Чугуна, Петър Драгиев, Христо Цветанов, Светозар Иванов, настоящият капитан на националния отбор Тодор Алексиев, Николай Пенчев.

Обаче за Пловдив никога е нямало протекции. Така си остана незавършен и стадион “Пловдив” през 1990г. Сега се надяваме поне “Колодрума” да не остане и той незавършен, но за момента натам вървят нещата. Пловдивчани жадуват да гледат националния отбор по волейбол и със сигурност ще напълнят залата,  а Тошко Алексиев и Ники Пенчев копнеят да играят в родния си град. Но това няма да стане на този етап, защото макар и пловдивската публиката да е една от най-всеотдайните, други винаги определят кой ще е домакина. А това е най-лошото. Никой няма нищо против Варна, но ние пловдивчани сме възмутени как за едни може, а за други не и постоянно ощетеният град да е Пловдив.

Вместо обаче Пловдив да види европейските волейболни звезди и нашите любимци от националния ни отбор, ние ще гледаме една незавършена зала, която никой не си мръдна пръстите да оправи навреме. Е макар и малка утеха е европейското за юноши по футбол през същата 2015, но вместо Пловдив да приеме първо европейския шампион за юноши до 17 години, а след това е шампионата на Стария континент при мъжете във волейбола, най-древният град в Европа ще посрещне само едното, а Пловдив винаги е заслужавал да бъде спортна столица на България!

Валентин Видолов/ TribunaPlovdiv.bg

baner tribuna plovdiv pod statiite-2

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. Браво за статията!Рядко някой се сеща за другите спортове в Пловдив освен вас!И дано най-после я оправят тая пуста зала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker