Ботев ПловдивДюшФутбол

Загуба и победа за Елитните формации на Ботев (Пд)

Юношите на Ботев U19 записаха победа и загуба в междинните кръгове от двете Елитни юношески групи.”Канарчетата” разгромиха с 4:0 Локомотив (Горна Оряховица), а при U17 “жълто-черните” отстъпиха с 0:2 на столичния Септември.

Срещата при U19 се игра на централния терен в северния град, а момчетата на Иван Кочев доминираха тотално и заслужено стигнаха да изразителния успех. Още в 14-ата минута Йордан Атанасов откри резултата, след асистенция на Здравко Дерменов. След почивката пловдивчани отбелязаха още три безответни попадения, като две от тях паднаха от дузпи. В 57-ата минута Борис Тютюков навлезе в наказателното поле и пробва центриране, топката се отклони от ръката на защитник и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Милко Георгиев, който бе безпогрешен – 0:2.

В 77-ата минута Радослав Апостолов се озова с топка в крака на 6-7 метра от вратата на “черно-белите” и бе подкосен, а арбитърът за втори път отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Ботев. Този път с изпълнението се нагърби Борис Тютюков и не пропусна – 0:3. Крайният резултат бе оформен 9 минути преди края, а точен бе Иван Кирев.

С тази победа Ботев се доближи до новия лидер в класирането – Литекс. Двата тима се изправят един срещу друг още следващия кръг, а дербито ще се състои на базата в “Коматево” в събота от 16:00ч. “Канарчетата” са на третото място с актив от 48 точки, докато ловчанлии имат 4 пункта повече, но и два мача по-малко. На второ място е Лудогорец, който има в актива си 51 точки и мач по-малко от Ботев.
При U17, на стадиона в столичния квартал “Драгалевци”, Септември и Ботев направиха приятен за наблюдаване мач. “Жълто-черните” изиграха силна първа част, в която спокойно можеха да имат аванс в резултата. В 10-ата минута Пламен Упинов направи изумителен пропуск, след като преодоля вратаря и от 7-8 метра не уцели опразнената врата. До края на първото полувреме момчетата на Иван

Цветанов имаха още няколко добри възможности за гол. От своя страна домакините също създадоха няколко ситуации, но стражът на “канарчетата” Симеон Симеонов се намеси великолепно на няколко пъти и спаси.

След почивката септемврийци се активизираха и още в първите минути на втората част откриха резултата, след като Петър Рогозански с глава засече центриране от ъглов удар. В 64-ата минута Димитър Костадинов покачи на 2:0 с красив удар от 22 метра, като по този начин внесе спокойствие в редиците на столичани. До края на срещата двата тима не стигнаха до нищо съществено и софиянци се поздравиха с успеха. /БГНЕС

Снимка: botevplovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker