бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Елена Ваташка: България под цензура или защо е толкова важно да се лъже, клевети и да се всява страх

България под цензура или защо е толкова важно да се лъже, клевети и да се всява страх

Анонимна редакционна статия от днес на в-к „24 часа“, под заглавие „На 7 и 19 февруари – чакат се безредици от агитките“ прилича на клюкарски брътвеж на продавачки от Женския пазар. За пореден път се атакуват футболни фенове в България, без повод, без доказателства, безогледно и нагло, като открито се пропагандира пред читателите насилие и „пускането на кръв“ още от първото изречение. Кому е нужно да се всява омраза и недоверие в обществото към футболните фенове, и кому е нужно да бъдат задушени още в зародиш опитите за разбирателство и взаимодействие във фенската футболна общност по важни за България въпроси? Кои са тези анонимни източници от МВР и „аналитични звена“ на службите, които ползват името на футболните фенове като медийно плашило, само и само гражданите да не се обединят около някаква смислена национална кауза? Отговорът е съвсем прост – в общество на несвободни медии, с несвободни политици и несвободни граждани, вечните бунтари, каквито са футболните фенове, не са удобни на никого, те правя това, което искат, и това, в което вярват, по убеждение и по сърце, а не това, което се внушава, и което е изгодно някому.

България е в опасност, България се разпада, България загива – това е общата грижа и тревога на младите хора от агитките, и тези чувства се споделят от болшинството обикновени българи, без значение на клубна и партийна принадлежност. Посегна се брутално върху българската история, култура, език, традиции, национална идентичност, държавна граница, посяга се всекидневно и безнаказано върху живота, здравето и имота на обикновени граждани. Посегна се върху паметта на загиналите за освобождението и националното обединение на България. Затова излизат феновете на протест, и ще излизат колкото пъти е необходимо, докато тези отгоре, във всички власти на държавата, чуят и изпълнят това, което им се казва отдолу.

Уважаеми българските граждани,

Без оглед на вашите клубни или политически пристрастия, излезте като свободни и достойни българи и се присъединете към протеста на футболните привърженици под наслов „Да запазим историческата памет, да не допуснем връщането на историята назад!“. Протестите се организират в гр.Пловдив на 7 и 14 февруари по повод абсурдни претенции на Главното и районните мюфтийства към български държавни и общински имоти /бивши джамии, градски терени, гори, земи/.

А Вие, Господа от в-к „24 часа“ , ни дължите право на отговор в обем поне същия като на пасквила, който сте сътворили по адрес на футболните фенове. От своя страна ние запазваме правото си да съдим редакцията на Вашия вестник за призиви към насилие, всяване на омраза към една цяла общност и дезинформиране на обществото по отношение на смисъла и характера на организираните от нас протести.
01.02.2014г. УС на Сдружение на българските футболни привърженици:

1.Елена Ваташка-Председател

2.Владимир Владимиров, Председател на Национален клуб на привържениците на Левски

3.Димитър Ангелов, Председател на „Сдружение на привърженици на ЦСКА Армейци 1948г.“

4.Божидар Божилов, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

5.Петър Георгиев, Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив

6.Евгени Иванов, Клуб на привържениците на Берое Стара Загора

7.Константин Капчин, Клуб на привържениците на Пирин Благоевград

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker